Hlavní obsah

Hudební festival Hrady CZ hlásí letošní program

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradiční hudební festival Hrady CZ odstartuje letos v pátek 13. července na hradě Točník a skončí v sobotu 1. září na hradě Bouzov u Olomouce.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Mandrage nechybí na seznamu kapel, které vystoupí na festivalu Hrady CZ.

Článek

Na dosah historických památek letos zahrají Tomáš Klus, Mandrage, Nightwork, David Koller, Chinaski, Mig 21, Monkey Business, Ewa Farna nebo UDG. Vloni na putovní festival na hradech zavítalo 48 tisíc návštěvníků.

„Pro mnoho kapel, které mají možnost hrát na všech osmi zastávkách, je celý festival v podstatě takové hudební turné. Snažíme se tak dávat příležitost střídavě různým kapelám v závislosti na tom, zda například zrovna vydaly novou desku nebo jsou aktuálně oceňované v rámci hudebních cen,“ uvedl jeden z organizátorů Michal Šesták.

Hrady CZ se konají vždy v pátek a v sobotu. Páteční program začne v podvečer a často se odehrává přímo v prostorách hradu na jednom pódiu. Jeho součástí je také karneval. Sobotní program se koná většinou v podhradí, kde stojí velké festivalové areály pro tisíce lidí se dvěma pódii.

Festival se letos zastaví na těchto místech: Točník (13.–17. 7.), Švihov (20.–21. 7.), Kunětická hora (27.–28. 7.), Rožmberk nad Vltavou (3.–4. 8.), Veveří (10.–11. 8.), Hradec nad Moravicí (17.–18. 8.), Bezděz (24.–25. 8.) a na závěr Bouzov (31. 8.–1. 9.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám