Hlavní obsah

The Rolling Stones ruší turné k 50. výročí, snad bude v roce 2013

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to jedno z nejočekávanějších turné The Rolling Stones a určitě by na něj přišly milióny lidí, ale Mick Jagger a Keith Richards koncerty k 50. výročí skupiny odloží. Napsal to ve středu americký server Rolling Stone.

Foto: Profimedia.cz

Keith Richards

Článek

"V podstatě na to nejsme připravení," řekl Richards. Rok 2013 momentálně cítí jako více realistické datum. Stones prý stejně považují za padesáté výročí až příští rok, protože Charlie Watts se k nim připojil až v lednu.

Nejmenované zdroje serveru uvedly, že kytarista na tom není nejlépe se zdravím a zřejmě se obává, že by náročné cestování po celém světě nezvládl. Je mu už osmašedesát let, stejně jako Micku Jaggerovi. Kdyby se začaly prodávat lístky a Richards pak například zkolaboval, pořadatelé by si mohli odepsat milióny dolarů.

Jako schůdnější cesta se jeví uspořádat v největších městech světa opakované koncerty, takže by kapela skoro cestovat nemusela. Něco podobného dělá s úspěchem třeba Prince a v plánu to měl i Michael Jackson, který ale těsně předtím zemřel.

Místo turné studio

Místo turné budou letošní rok pravděpodobně trávit ve studiu. "Seženem zase kluky dohromady a možná něco uděláme, mám toho hodně v šuplíku, ale nic nahraného," řekl Richards.

Loni v prosinci se skupina sešla v londýnském studiu a hrála poprvé od Bigger Bang tour. Dostavil se i bývalý basák Bill Wyman, který odešel do ústraní v roce 1992. "Hráli jsme hodně blues a věci, které se nedostaly na Some Girls. Šlo to dobře," pochvaloval si Jagger.

Foto: Profimedia.cz

Rolling Stones (1964)

Podle Richardse je dokonce možné, že Wyman si s nimi v budoucnu zahraje, i když spolu nebyli v kontaktu roky: "Mluvili jsme o tom, dám vědět, až budu moct."

Fanoušci si mohou zkrátit čekání na koncerty filmem, který má vyjít na podzim. Snaží se zachytit celou padesátiletou historii The Rolling Stones a prý přinese i hromady nikdy nevydaných záběrů a hudby. Režisér Brett Morgen uvedl: "Bude tam muzika, kterou jste nikdy neslyšeli, a natočil jsem více než 50 hodin rozhovorů. Až to bude hotové, budeme mít nejrozsáhlejší interview, jaké kdy dělali."

Reklama

Výběr článků

Načítám