Hlavní obsah

Nové knihy - Glattauer, Oksanenová, Ahernová, Child a Preston i Stan Sakai

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehled nových knih tohoto týdne zahajujeme novým „mailovým“ románem rakouského autora Daniela Glattauera a prózou finsko-estonské spisovatelky Sofi Oksanenové. Pokračujeme povídkami britské autorky Cecelie Ahernové, thrillerem americká dvojice Lincoln Child a Douglas Preston a sci-fi Brita Alexe Scarrowa. Nádavkem je komiks japonského rodáka tvořícího v USA Stana Sakaie.

Článek

Daniel Glattauer:

Každá sedmá vlna

Nové knihy

V pokračování úspěšného románu vzájemné e-mailové pošty poznáváme příběh dvou zpočátku neznámých lidí, svobodného Lea a vdané Emmi, kdy se muž vrací po studiu v Bostonu do Evropy a v nezrušené schránce ho čekají další vzkazy a vyznání dosud neviděné partnerky. Oba si jsou vědomi, že se svých citů nemohou zbavit a pokračují v konverzaci, možná s nadějí, že se někdy setkají tváří v tvář. Pomyslných šest vln se rozbilo o břeh a najednou se valí sedmá, která dokáže vše změnit. Vzrušující imaginární setkávání může začít.

Host, přeložila Iva Kratochvílová, 261 stran, 269 Kč

Sofi Oksanenová:

Stalinovy krávy

Nové knihy

Prvotina dnes už proslulé autorky z roku 2003 vypráví příběh na pohled úspěšné, krásné ženy ze sovětského Estonska, které se ještě za staré éry podaří odejít na Západ, do Finska. Neustává v sebekontrole, co všechno by měla a neměla jíst a navíc neustále teskní po Estonsku, kam se jí podaří vrátit, když s dcerou stráví u babičky dovolenou. Vše se v jejím vědomí pojednou změní. Jde přitom o neobvykle syrový a přímočarý pohled na problémy poruchy příjmu potravy, bulimie a anorexie, a zároveň o vyjádření pocitů vykořeněnosti z rodného prostředí vyvolávajícího krizi osobnosti.

Euromedia Group a.s. – Odeon, přeložila Linda Dejdarová, 400 stran, 329 Kč

Cecelia Ahernová:

Dívka za zrcadlem

Nové knihy

Drobná knížka nabízí dvě povídky oblíbené autorky, pojmenované podle první z nich. V ní je dívka Lila šťastná, že našla muže, o jakém odjakživa snila. Když však ve svatební den vypluje na povrch tajemství z minulosti její rodiny, život nabere nečekaný obrat. Jaké tajemství skrývá babiččin dům, opředený zvláštním kouzlem? Proč jsou ve všech pokojích zahalená zrcadla a proč Lila nikdy nesměla vejít do jednoho z pokojů? Mladá nevěsta zjišťuje, že i v důvěrně známých zdech může číhat hrozivé nebezpečí. Druhá povídka vypráví o tom, že první láska se každému člověku navždy vryje do paměti. Jeden muž se zlomeným srdcem nachází způsob, jak šťastným okamžikům vdechnout život a dát jim volný průchod…

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 96 stran, 129 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Kód smrti

Nové knihy

Dvanáctiletý Gideon Crew, později geniální podvodník a král zlodějů, byl svědkem toho, jak jeho otce, špičkového matematika, obvinili z velezrady a zastřelili. Ve dvaceti se u matčiny smrtelné postele dozví pravdu. Než naposledy vydechne, prosí ho matka, aby otce pomstil. Když teď má Gideon nový smysl života, připraví pro člověka, který zničil jeho otce i celou rodinu, nemilosrdnou pomstu. Jeho plán je geniální, propracovaný do poslední detailu a samozřejmě úspěšný. Jde o první díl nové série od autorů, kteří stvořili slavného agenta Pendergasta.

BB art, přeložila Jana Kordíková, 320 stran, 249 Kč

Alex Scarrow:

Predátoři: Jezdci časem

Nové knihy

Liam O’Connor měl zemřít v moři v roce 1912. Maddy Carterová v letadle v roce 2010. Sal Vikramová měla zahynout při požáru v roce 2026. Všichni tři dostali druhou šanci – pracovat pro organizaci, o jejíž existenci nemá nikdo ponětí. Má jediný cíl: zabránit v cestování časem těm, kteří by chtěli změnit minulost… Když Maddy omylem otevře časové okno na místě a ve chvíli, kdy neměla, vrhne Liama o šedesát pět miliónů let zpátky, do loviště smrtelně nebezpečného a až dosud neobjeveného druhu prehistorického dravce. Dokáže se Liam spojit s Maddy a Sal, než ho dinosauři rozsápou na kusy – a svede to, aniž by narušil minulost tak, že by svět byl vydán napospas zcela nové, strašlivé realitě?

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 336 stran, 199 Kč

Stan Sakai:

Usagi Yojimbo 16: Bezměsíčná noc

Nové knihy

Na svých cestách napříč středověkým Japonskem zažívá králičí ronin Miyamoto Usagi mnoho příhod a dobrodružství. Podstupuje souboje na život a na smrt se zapřisáhlými nepřáteli a získává nové přátele, díky jejichž oddanosti dokáže čelit jakýmkoliv nebezpečím. Společně s věčně nabručeným lovcem odměn Genem musí překazit intriky dvou zkorumpovaných klanů.

V jiném příběhu je pak Usagi nucen bránit svůj život pomocí velice neobvyklých zbraní. V ohrožení se ocitne i život Chizu, vůdkyně ninjů z klanu Neko, která musí prchat ze smrtící léčky nastražené vlastními podřízenými. Ctitel komikových příběhů nahlédne také do tragické minulosti šarmantní zlodějky a umělkyně Kitsune.

Crew, překlad Ľudovít Plata, 188 černobílých stran, 229 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám