Hlavní obsah

Nové knihy - Mathias Enard, Daniela Mičanová, Jo Nesbø, Riccardo Burchielli a Brian Wood

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově vycházející tituly nabízejí například pohled francouzského prozaika Mathiase Enarda na život Michelangela, připomínají příběh britského historika a spisovatele Simona Sebaga Montefioreho z Ruska carského i stalinského. Mezi upíry míří domácí autorka Daniela Mičanová. Se svou knihou přichází americký prozaik věnující se hororům Dan Wells. Zábavný bestseller nejúspěšnějšího norského spisovatele Jo Nesbøa patří nyní dětem, podobně jako pokračování fantasy příběhu Američana Michaela Austina Stackpolea.

Článek

Mathias Enard:

Vyprávěj jim o bitvách, králích a slonech

Nové knihy

Do orientální Konstantinopole dorazil 13. května 1506 italský sochař Michelangelo, aby se pokusil splnit úkol, v němž předtím neuspěl jeho velký rival Leonardo da Vinci: navrhnout pro Velkého Turka – sultána Bajezida II. – most přes zátoku Zlatý roh. Michelangelo svým pobytem v muslimském městě riskuje hněv mocného papeže Julia II., pro kterého vystavěl v Římě velkolepou hrobku, za niž se však papež zdráhal umělci náležitě zaplatit. Přijel proto ze vzdoru a nyní je na pochybách, zda udělal dobře...

Plus, přeložili Erik a Anna Lukavští, 160 stran, 249 Kč

Simon Sebag Montefiore:

Sašenka

Nové knihy

Uznávaný autor literatury faktu Simon Sebag Montefiore, který napsal dvě životopisné knihy o Stalinovi, se rozhodl v románovém příběhu vydat po stopách Saši Zeitlinové. Dívky z bohaté židovské rodiny, která se v roce 1916 rozhodla přidat k bolševismu, což se jí ale stalo osudným. V knize vystupují mnohé historické postavy, takže fanatismus a nelítostnost k „nepřátelům“ mají o to věrohodnější podobu. Autorovo pátrání po tom, co se stalo se skutečnou Sašenkou, která zmizela za stalinských čistek, je působivý příběh o krásné a vášnivé ženě, žijící v době, kdy byla víra ve vysněný ideál důležitější než lidský život.

BB art, přeložila Petruška Šustrová, 454 stran, 299 Kč

Daniela Mičanová:

Jakubovy housle

Nové knihy

Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, který ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po tisíciletích vzácný artefakt našel cestu do orientálního obchůdku v srdci jihomoravské metropole, dal se do pohybu řetěz nadpřirozených setkání, bouřlivých milostných vzplanutí a zběsilých dobrodružství. Nemrtví hrdinové upírského románu musí spojit síly se smrtelníky, aby společně završili poslání, které si vyžádá značnou dávku odvahy, osobního nasazení a upřímného citu v kulisách současného Brna, moderní Káhiry i šerého dávnověku.

Plejáda, 296 stran, 299 Kč

Jefferson Bass:

Oltář v jeskyni, Z masa a kostí, Ohnivá past

Nové knihy

Tři příběhy s postavou soudního antropologa Billa Brocktona, zakladatele světově proslulé Farmy mrtvol, výzkumného pracoviště Univerzity Tennessee. Ten řeší několik spletitých případů. Třeba když v obtížně přístupné horské jeskyni leží mrtvola mladé ženy. Třicet let skrytá lidskému zraku se v mikroklimatu zvláštního prostředí proměnila v dokonalou mumii. Díky tomu Brockton objeví šokující tajemství. A v dalším příběhu pokračuje rekonstrukcí místa činu, kdy k pozůstatkům mladého muže přibude další mrtvola. Neznámý zločinec naruší vyšetřování, zmate policii, podkope Brocktonovu profesionální pověst i pedagogickou dráhu a vrhne na něj podezření ze zločinu, protože druhou oběť osobně znal.

BB art, přeložil Bruno Cempírek, 584 stran, 349 Kč

Dan Wells:

Nejsem sériový vrah

Nové knihy

Patnáctiletý John Wayne Cleaver je nebezpečný a dobře to o sobě ví. Je posedlý sériovými vrahy. Nechce se však stát jedním z nich, a proto si ve vlastním zájmu – a v zájmu bezpečí svých blízkých – stanovil přísná pravidla, jimiž se řídí. Snaží se žít normální život, tak, jako by šlo o soukromé náboženství, které jej může ochránit před zatracením. Johnova matka provozuje pohřební ústav a s mrtvými těly se tak setkával od dětství. Vlastně je má rád. Mrtvoly nevyžadují ani neočekávají empatii, kterou John neumí poskytnout. Možná proto rozpozná, že na těle, které policie nalezla v jedné zadní uličce, je něco divného – a uvědomí si, co tato odlišnost znamená. Poprvé se tak musí postavit tváří v tvář nebezpečí, které nevychází přímo z něj a neumí je ovládat.

BB art, přeložil Radim Zetka, 224 stran, 199 Kč

Jo Nesbø:

Doktor Proktor a prdicí prášek

Nové knihy

Když se klučina jménem Bulík přestěhuje do uličky Dělová, rychle se dává do party s Lízou, děvčetem ze sousedství, a dobromyslným, i když podivínským vynálezcem dr. Proktorem. Zneuznaný vědátor vynalezl prdicí prášek a zprvu nepříliš použitelná věc se ukazuje jako nejbáječnější vynález. Bulík a Líza vymyslí úžasný plán – prášek nemusí jen obveselovat děti a dospělé. Kdyby totiž dr. Proktor zapracoval na mnohem silnější verzi, mohli by supersilný prášek prodat NASA, americkému Národnímu úřadu pro letectví a kosmonautiku. Jenže trojlístku hrdinů se nečekaně staví do cesty nemilosrdní padouchové – pan Trán a jeho synové Truls a Trym.

Jota, přeložil Jiří Vyorálek, 200 stran, 289 Kč

Michael A. Stackpole:

Kartomancie

Nové knihy

Druhý díl fantasy trilogie Věk objevů se odehrává ve světě, kde jsou knížecí kartografové váženými členy společnosti. Jejich úkolem není pouze mapy vytvářet, ale i zkoumat neznámá místa a posouvat meze lidského poznání. Za hranicemi známého světa se totiž skrývá nejen nesmrtelné zlo, které se opět probouzí, ale také celé kontinenty, u nichž nápis „Zde žijí nestvůry“ není jen prázdnou frází. Nadchází čas, kdy se celý svět změní – nebo zahyne.

Keles Anturasi, vnuk knížecího kartografa, je v zajetí znepřáteleného národa a jeho schopnosti mu snadno mohou přinést rozsudek smrti. Jeho bratra Jorima uctívají v říši daleko za oceánem jako boha. A jejich sestra Nirati dlí v ráji na pomezí života a smrti, ve společnosti svého šíleného dědečka a starého čaroděje toužícího zničit svět.

Epocha a Triton, přeložil Marek Čtrnáct, 480 stran, 389 Kč

Riccardo Burchielli, Brian Wood:

DMZ 3: Veřejné práce

Nové knihy

Fotožurnalista Matty Roth se dál protlouká Manhattanem, proměněným v bojovou zónu, a snaží se nakouknout válce za kulisy. Zachytit zápas civilistů o přežití. Ve třetím dílu komiksu s názvem Veřejné práce se pokusí na zapřenou proniknout do velké firmy Trustwell, která od vlády získala lukrativní zakázku na stavební rekonstrukci válkou poničeného ostrova. Od začátku tuší, že tu něco nehraje, ale je připravený na to, co zjistí? Anebo má pro něj DMZ další šokující překvapení? Stavební firmy. Soukromé ochranky. Nájemní dělníci. Teroristické buňky. Sebevražední atentátníci. New York City, Spojené státy americké. To je svět, kde je mu dáno se pohybovat.

BB art, přeložil Richard Podaný, 128 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám