Hlavní obsah

Manic Street Preachers vystoupí 25. dubna v pražské Lucerně

Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velšská rocková skupina Manic Street Preachers vystoupí 25. dubna v pražské Lucerně. Minulý rok kapela oslavila 20 let od vydání svého prvního singlu Motown Junk. Do Prahy zavítají v rámci evropského turné, kde představí kolekci zásadních skladeb, jež vychází na albu s názvem National Treasures - The Complete Singles. Novinky o tom informoval Petr Novák ze společnosti Live Nation.

Foto: Sony Music

Manic Street Prechaers

Článek

Předprodej bude zahájen 3. února v síti Ticketpro, členové Klubu Live Nation (Můj Live Nation) mohou koupit vstupenky o den dříve. Jednotné vstupné činí 990 korun. Naposledy se skupina představila v České republice před dvěma lety na trutnovském festivalu.

Nyní tříčlenná skupina, kterou tvoří ještě zpěvák a kytarista James Dean Bradfield a bubeník Sean More, měla zpočátku čtyři členy. Kvůli nevysvětlitelnému zmizení čtvrtého Richarda Edwardse se kolem skupiny již 17 let vznáší opar záhady. Žádné stopy po pohřešovaném nadále nejsou, úředně byl prohlášen za mrtvého.

Debutové album Manic Street Preachers s názvem Generation Terrorists, které obsahovalo hity Motorcycle Emptiness, You Love Us nebo Little Baby Nothing, vyšlo v roce 1992.

Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album Everything Must Go z roku 1996, které kapele známé svými levicovými názory vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku. Vysokou úroveň si kapela z Walesu udržela i na svém posledním studiovém albu Postcards from a Young Man z roku 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám