Hlavní obsah

Dýdžejka a modelka Michaela Salačová: Lední revue jsou u nás populární

Novinky, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broadway On Ice je proslulá americká lední muzikálová show s dlouhou tradicí. Michaela Salačová se svým manželem tento projekt přiveze do Česka. Série vystoupení začne 14. února v Ostravě a skončí 19. února v Brně.

Foto: Jan Šída

Michaela Salačová tvrdí, že lední revue je pro ni nová pracovní zkušenost.

Článek

Co vlastně Broadway On Ice je?

Tato show je výjimečná hned z několika důvodů. Snoubí se v ní elegance krasobruslařského umění v podání těch největších profesionálů s nádhernými melodiemi ze slavných světových muzikálů, jako jsou West Side Story, Fantom opery, Kabaret, Bídníci nebo Pomáda, které jsou zpívané i hrané naživo. To vše za doprovodu ohromujících světelných a pyrotechnických efektů. Když jsem tuto show viděla v New Yorku, byla jsem nadšená a plná emocí.

Jak je obtížné takovou akci zrealizovat?

Tato revue má díky své tradici velké jméno. Má nastavené určité podmínky, hlavně ohledně technických parametrů haly. Vybírali jsme tedy především města z hlediska regionálního rozmístění, aby byla pro lidi dobře dostupná. Také zde hrály velkou roli předešlé zkušenosti s daným prostorem.

Má program pro Čechy nějakou zvláštnost oproti vystoupení v cizině?

To ne, celá revue má předem daná produkční pravidla. Trvá dvě a půl hodiny a všechny skladby z dvaceti muzikálů jsou notoricky známé. Zpívá se naživo, hodně se dbá i na kostýmy. Je zkrátka opravdu na co koukat. Z aktérů už je potvrzen hlavní zpěvák Franc D’Ambrosio, což je opravdu velká hvězda. Dále bude u nás vystupovat i herec známý ze seriálu Tak jde čas Kevin Spirtas. Všichni umělci, které u nás lidi uvidí, jsou skutečné špičky svých oborů.

Cítíte se tedy už pouze jako producentka?

To určitě ne. Vždycky se mi dařilo všechny své role zvládat paralelně. Došlo i na kontrasty, kdy jsem na molu předváděla luxusní drahé šaty a po přehlídce mě čekal dýdžejský techno set někde v undergroundovém klubu. Lední revue je pro mě nová zkušenost a obrovská příležitost zkusit si zase něco jiného.

Český program

14. 2. ČEZ Aréna Ostrava

15. 2. zimní stadion Luďka Čajky Zlín 

16. 2. ČEZ Aréna Pardubice

17. 2. Tesla Aréna Praha

18. 2. Tesla Aréna Praha

19. 2. Hala Rondo Brno

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám