Hlavní obsah

Americký swing ovládne Plzeň, Prahu i Brno

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek zahajuje v plzeňském Park Hotelu své české turné známý americký swingový orchestr Glenna Millera. Navštíví celkem osm českých a moravských měst.

Foto: Arts Marketing

Glenn Miller Orchestra

Článek

Glenn Miller Orchestra se zastaví v Plzni, Karlových Varech, Praze, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě, Hradci Králové a Liberci. V programu In the Miller Mood zazní všechny evergreeny Glenna Millera, které posluchači čekají - Moonlight Serenade, A String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars nebo Somewere Over The Rainbow. Zároveň v lednu vychází album pojmenované In the Miller Mood.

„Kromě Glenna Millera zazní typické skladby dalších autorů jako Woodyho Hermana, Count Basieho, Harryho Jamese i zpěvačky Elly Fitzgeraldové. Členy Glenn Miller Orchestra, vedeného Wilem Saldenem, jsou vynikající hudebníci a sólisté, v jejich koncertech nechybí také humor a vytříbená elegance,“ připomněl Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Historie orchestru sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se stal hvězdou tehdejší hudby a jeho skladby hrála všechna rádia. Jeho život předčasně skončil ve věku čtyřiceti let při nevysvětlené letecké nehodě, kdy celé letadlo, během druhé světové války na cestě z Londýna do Paříže, zmizelo.

Plán turné:

5. ledna, Plzeň – Park Hotel

6. ledna, Karlovy Vary – Hotel Thermal

7. ledna, Praha – Obecní dům

8. ledna, České Budějovice – Metropol ČB

9. ledna, Brno – Bobycentrum

24. ledna, Ostrava – Dům kultury

Vstupenky na koncerty se prodávají v síti Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám