Hlavní obsah

Nová alba: Nightwork, Nightwish, Shakira a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trh dostává pár dnů před Štědrým dnem poslední žhavé novinky. Jsou mezi nimi mimo jiné koncertní alba našich Nightwork, zpěvačky Shakiry nebo francouzské naděje Zaz. Také jedna hudební pohádka nebo novinka slavných The Roots a Lenky Dusilové.

Článek

Nightwork: Live

Záznam koncertu a křtu nového CD s názvem Tepláky anebo kroky Františka Soukupa kapely Nightwork z pražské Incheba Arény z října 2010. Členové skupiny Nightwork o sobě říkají: „Jsme skupina, která se snaží v první řadě rozveselit a pobavit publikum.“ Důvodem tohoto směru je fakt, že herci/muzikanti inklinují míchat obě profese dohromady a nacpat do vystoupení něco navíc, dobrým modelem se zdá být parta 'polocvoků', kteří se nestydí za svou demenci - lidé se mají alespoň o čem bavit.

EMI Music

Shakira: Live From Paris

Záznam koncertu z pařížské Palais de Bercy z absolutně vyprodaného posledního světového turné vyšel na DVD, Blu-Ray discích a v kombu na CD+DVD. Fanoušci si tak při sledování show vychutnají nejen všechny zásadní hity kolumbijské zpěvačky, ale exkluzivně se dostanou i do zákulisí celého koncertu.

Sony Music

Nightwish: Imaginaerum

Imaginaerum je již sedmé album skupiny Nightwish, která svůj symfonický metal vynesla mezi finský hudební export nejvyšší kvality. V příštím roce bude mimo jiné uveden o kapele dokumentární film, který se s nově vydaným albem filozoficky pojí. Kolekce přináší krásně mrazivý hlas původem švédské zpěvačky Anette Olzonové a skvělou instrumentaci jejích finských kolegů. Vše bylo natočeno v londýnském studiu Angel. Na trh se dostává i speciální dvojalbová edice, která nabízí v jednom balení kompletně celé album plus instrumentální verze skladeb na druhém nosiči.

Supraphon/Warner Music

Zaz: Sans Tsu Sou

Zaz se v posledním roce stala žhavou nadějí francouzské hudební scény a po úspěchu v domovině vyrazila svými nahrávkami do světa. Na její druhé kolekci je záznam z koncertů, které v poslední době absolvovala ve Francii, Německu a ve Švýcarsku. Na CD a DVD je zachyceno šestnáct skladeb, mimo jiné i její největší hit Je veux, kterým si získala srdce mnoha posluchačů bez rozdílu věku a hudebního vyznání. Vedle písniček z jejího debutového alba je na živé nahrávce i pět dosud nepublikovaných.

Sony Music

Lenka Dusilová: Baromantika

Nová kolekce skladeb čtvrtého studiového alba Baromantika zpěvačky Lenky Dusilové  nechá nahlédnout do jejího současného hudebního světa, ve kterém se svými blízkými spolupracovníky jako Beata Hlavenková, Viliam Béreš a Patrick Karpentski se pokouší zdůraznit emocionalitu písní, ať už v mnoha zvukových vrstvách či jen v jemných akustických odstínech.

Jsou to příběhy či momenty, kterými se Lenka vrací do minulosti, kde se snaží najít ukrytá místa. Tam se stává pozorovatelkou, která se nechává unášet divokou řekou. Baromantika se hudebně pohybuje ve vřelých i chladných akusticko-elektronických krajinách okořeněných živou harfou Hedviky Jouzové, krátkými fragmenty Orchestru Berg či rytmické trojky Miloš Dvořáček - Marta Minárik - Rasťo Uhrík. Dalšími vzácnými hosty alba Baromantika jsou Justin Lavash, Ema Brabcová-Ditrichová nebo Dorota Bárová.

100Promotion

Různí: Bongo BomBarďák

Vydavatelská společnost Indies Scope poslala na předvánoční trh hravé album Bongo BomBarďák. Základní ideou a příběhem je opatřila česká animovaná kapela 3B (Best Boy – kytara, zpěv, Bibi – baskytara a Bongo - bicí), jež si ku pomoci přizvala několik hudebních kolegů, s nimiž realizovala příjemný počin plný písniček pro děti.

Jsou na něm moderně pohádkově laděné skladby skupin Žamboši, Nuck Chorris Gang, Obří broskev, Jablkoň, Koňaboj, Yellow Sisters, Květy, Poletíme?, Bezobratři či písničkářů Slávka Janouška, Karolíny Kamberské a Lady Šimíčkové a Ivo Cicvárka.

Desku zahajuje skladba Šnek bíloveckého písničkáře Montyho. „Píseň se zakládá na tragickém příběhu ostravské legendy Míti Dostála, který před mnoha lety choval v koupelně šneka. Osud Dostálova šneka je popsán v poslední sloce písně. Ovšem přibičtí šneci se těší dobrému zdraví a jejich vitalitu společně s dětmi bedlivě hlídám,“ vysvětluje Monty.

Album provázejí ilustrace Rudolfa Brančovského, který vtiskl tvář i samotné kapele 3B. Jeho kresby se staly základem animovaného videoklipu Šnek, který nedávno vznikl pod taktovkou Jana Mikoty.

Indies Scope

The Roots: Undun

Jedna z nejvýznamnějších hiphopových partiček světa se jmenuje The Roots a aktuálně vydává novou desku s názvem Undun. Skupina vznikla v americké Philadelphii již v roce 1987 a toto je její desáté studiové album. Opět přináší inovativní směs oldschoolového hip-hopu, retro r’n’b soundu a soulu. Kritika jako obvykle nešetří chválou.

Universal Music

Hot Chelle Rae: Whatever

„Nejchytlavější a nejlépe zapamatovatelný hit letošního léta!“ To je jen jeden z mnoha titulků, kterými zahraniční média označují singl Tonight Tonight mladé poprockové kapely Hot Chelle Rae. Tu tvoří čtveřice mladíků z Nashvillu v Tennessee, kteří se dali dohromady již v roce 2005 a mají na kontě debutové album Lovesick Electric (2009), ze kterého vyšly dva singly - I Like To Dance a Bleed. Nicméně až letošní chytlavou letní hymnou Tonight Tonight se mládencům podařilo celosvětově prorazit a opanovat příčky hitparád, což nedávno završili získáním prestižní American Music Award v kategorii Objev roku.

Sony Music

Reklama

Výběr článků

Načítám