Hlavní obsah

Na Setkání fotografů nechyběly cestovatelské ani astrologické snímky

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli proběhlo v kulturním centru Zahrada na Chodově Setkání fotografů. Zájemci si mohli prohlédnout nejnovější fotoaparáty a jejich příslušenství, zdarma si nechat vytisknout šest fotografií a poslechnout si různorodé přednášky v Malém i Velkém sále.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Na Setkání fotografů dorazilo asi 300 lidí.

Článek

Na nedělní akci se sešlo asi 350 zkušených i amatérských fotografů. Přednášky a projekce probíhaly ve souběžně ve dvou místnostech. Nejpočetnější publikum pak bylo na Skládané fotografii Pavla Krásenského, který vysvětloval, jak postupuje při dokonalém vrstvení makrofotografií. Dále návštěvníky zaujalo povídání Petra Bembouska o životě v přírodě Střední Ameriky, který doplnil promítání zvukovými nahrávkami z pralesa, ale i krátkým videem a mnoha vtipnými historkami.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Na promítání fotografií Petra Bambouska ze Střední Ameriky praskal sál ve švech.

Mezi další zajímavé a poučné přednášky patřila Astronomická fotografie amatérskými prostředky se Stanislavem Danišem, Oprava chyb na fotografiích v Adobe Photoshop s Kamilem Vargou a Správné nastavení barev na monitorech s Antonínem Charvátem, kde návštěvnici kvůli nedostatku místa posedávali i na zemi.

V rámci setkání probíhaly také různé workshopy, poradny a soutěže, při kterých si mohli zájemci vyzkoušet fotografii zátiší nebo padající kapky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám