Hlavní obsah

Na mezinárodní reggae mejdan dorazí Ziggi Recado i Jahdan Blakkamore

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Lucerna Music Baru oslaví 22. listopadu desáté narozeniny reggae portál Jahmusic a vypadá to na slušný mejdan. Zazpívá holandský zpěvák Ziggi Recado, americký zpěvák a rapper Jahdan Blakkamore nebo zástupce britské scény Deadly Hunta a další.

Článek

Vynikající zpěvák Ziggi Recado, který se narodil v Holandsku, ale dlouho žil i v Karibiku, prorazil v roce 2006 s debutem So Much Reasons. Ten mu přinesl slávu v západní Evropě (v německé reggae hitparádě, kde bývá pořádná konkurence, to dokonce dotáhl na první místo). Potom také vystupoval jako support největší reggae hvězdy v Německu Gentlemana.

V roce 2008 vydává album In Transit. Hity Need to tell you this a Gonna leave you patří k tomu nejlepšímu, co na evropské scéně dnes můžete slyšet. Jeho poslední deskou je Ziggi Recado (2011).

Brooklynský Jahdan Blakkamoore hraje reggae a hip-hop. Vydal např. sólo desku Babylon Nightmare a spolupracuje s projektem Noble Society. Je držitelem ceny za nejlepší reggae album na iTunes v letech 2008 i 2009.

“Můžete se těšit také na set od Sista Carmen z United Flavour, kreolského zpěváka a producenta Skandalyze, francouzských selektorů jménem Damalistik a Bym Love Corner, a v neposlední řadě i mnoha domácích hlasů a selektorů, na které v televizi nenarazíte,” říká hlavní organizátor Lukáš Kolíbal.

Reklama

Výběr článků

Načítám