Hlavní obsah

Guns N' Roses spekulují o obnovení, Metallica pracuje na albu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý basista Guns N' Roses Duff McKagan fantazíruje o obnovení skupiny v původním složení. Lze to ještě brát vážně? Těžko. Zato Metallice můžeme věřit, že brzy bude mít další album, ačkoliv právě jedno vydala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Koncert skupiny Metallica

Článek

McKagan si loni jednou zahrál s Axlem Rosem a je plný optimismu. Připouští sice, že nejednal se Slashem, Izzy Stradlinem a Stevenem Adlerem, ale nevylučuje reunion.

"Samozřejmě je tu šance, nevím, jak je reálná," rozpovídal se McKagan. Ovšem Axl Rose, jehož výstřelky vedou některé fanoušky k dojmu, že je zřejmě blázen, opakovaně vyloučil, že by se spojil s kytaristou Slashem, protože jej stále nesnáší.

Slash mezitím rozjel sólo kariéru, vydal několik desek a koncertoval i v Praze. Žádný zájem o "guns" už nejeví. Otázkou také zůstává, zda jejich reunion ještě po letech někoho zajímá.

Metallica v jednom kole

Jisté je, že se nerozpadá Metallica, která právě vydává svůj společný projekt s Lou Reedem Lulu (lehce bizarní počin) a už dělá na další desce.

"Začali jsme pracovat na novém albu," sdělil baskytarista Rob Trujillo. "Máme pár nových písní, na kterých jsme dělali v posledních týdnech. Byli jsme ve studiu s Rickem Rubinem a budeme nahrávat většinu příštího roku."

Tomu odpovídá i omezený koncertní plán, podle kterého Metallica odehraje do konce roku jen pár koncertů v USA a v Indii. Na příští rok se zatím turné nechystá, nejvíce bude záležet na datu vydání připravované novinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám