Hlavní obsah

Irglová vydává sólo album a vystoupí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Markéta Irglová pokračuje v sólo kariéře. Její sólové album Anar právě vychází a Markéta novou muziku představí 29. října v pražské Malostranské besedě. Bude hrát od 16.00 a druhý koncert od 20.30.

Článek

Irglová zavítá v rámci turné do sálů ve Velké Británii, Holandsku, Belgii, Francii, Německu, Irsku a USA.

Album vzniklo v chicagském studiu SOMA a podíleli se na něm hlavně američtí muzikanti - zpěvačka a hráčka na perský buben daf Aida Shahgashemi, kytarista Rob Bochnik a baskytarista Tim Iseler.

"Písně na albu Anar, vznikly v období, kdy se Irglová natrvalo přesunula z přímořského domku na irském venkově přímo do srdce moderního světa – New Yorku. Všechny jsou zpívány v angličtině s výjimkou jediné, zpívané v jazyce farsí. Obsahově odrážejí osobní zkušenosti z tohoto období, které tvoří jakousi křižovatku jejího dosavadního a budoucího života," sdělil za vydavatele Jiří Sedlák.

"Inspirací pro vznik některých písní byly i mimohudební vlivy“, říká Markéta Irglová. „Byly to knihy, které jsem v té době četla, například Anam Cara od irského autora John´O Donoghuae, The Prophet od Kahlil Gibrana, ale také krajina, ve které jsem se nacházela, nejprve Irsko - moře a zeleň, pak New York, a taky rodná země, kterou si nosím v srdci“.

Lístky na koncert, který bude na sezení, je možno zakoupit za 290,- Kč v pokladně MB nebo v síti Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám