Hlavní obsah

Filmy Pařba v Bangkoku i Smrt čeká všude jsou podle žalob vykradené

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli dvěma úspěšným americkým filmům byly podány žaloby. Oba příběhy (komedie Pařba v Bangkoku a válečný film Smrt čeká všude) jsou podle tvrzení žalujících vykradené z jiných scénářů a knih.

Článek

V případě filmu Smrt čeká všude má veterán z Iráku, který žaluje scenáristu Marka Boala, poměrně malé šance. Seržant Jeffrey Sarver tvrdil, že film je založen na jeho životě a že ho navíc zesměšňuje před kolegy. Soudkyně jeho návrh už jednou smetla, voják se ale nechce vzdát a bude se odvolávat.

"Nepřestaneme se zastávat práv seržanta Sarvera a dalších vojáků a soukromí jejich rodin," uvedl právník Todd Weglarz.

Válečný film z roku 2008 dostal šest Oscarů a vydělal slušnou sumu. To je zjevně i příčinou žaloby, protože dokud byl film neznámý a neměl Oscary, nikdo žaloby nepodával. V ČR nejdříve vůbec nešel do kin, až po Oscarech se s velkým zpožděním dočkal premiéry.

Pařba v Bangkoku je můj život...

Jiný Američan, Michael Alan Rubin, žaluje Warner Bros. kvůli Pařbě v Bangkoku. Říká, že komedie je v podstatě založená na jeho scénáři, který popisuje jeho vlastní život.

Rubin se stejně jako hrdina filmu oženil s Asiatkou. Jel do Japonska, kde prožil šílené eskapády, jež popisuje ve svém textu Mickey and Kirin.

Žalobu podal minulý týden v Los Angeles. Navíc obviňuje svou bývalou ženu Tamayo Otsuki, že příběh dala filmařům a film ho prý zesměšňuje. Hlavní hrdina se totiž omylem ožení s prostitutkou a pak má sex s transsexuálem v Bangkoku, kde blouzní pod vlivem drog.

Úspěšná komedie měla rozpočet asi 80 miliónů dolarů. Byla uvedena téměř na celém světě a vydělala zhruba 254 miliónů před zdaněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám