Hlavní obsah

Filmové premiéry - Dream House, Elitní zabijáci, Jeden den a Muž bez minulosti

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin vstupují Daniel Craig jako vydavatel, který pátrá po hrůzných okolnostech vraždy ve mysteriózním dramatu Dream House a Robert De Niro jako nájemný vrah ve snímku Elitní zabijáci podle údajně pravdivé knihy Ranulpha Fiennese. Anne Hathawayová hraje v romantickém filmu Jeden den.

Článek

Dream House

Úspěšný vydavatel Will Atenton skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah...

Dream House, USA 2011, drama, 90 min., režie: Jim Sheridan, hrají: Daniel Craig, Rachel Weiszová, Naomi Wattsová a další.

Elitní zabijáci

Ománský šejk nabízí svá ropná pole výměnou za odplatu na příslušnících britských speciálních jednotek (SAS), elitních vojácích, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Nabídku dostane legendární nájemný zabiják Hunter. Ten ale nechce úkol vzít.

Neví přitom, že má být jen návnadou: cílem je najmout jeho žáka a přítele Dannyho, který je prvotřídní, jenže „práci“ pověsil na hřebík. Pokud ji teď vezme, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu...

Jeden den

Předlohou filmu je stejnojmenný bestseller Davida Nichollse, který nedávno vyšel i u nás.

Hlavními postavami jsou Emma a Dexter, kteří se seznámili kdysi na promočním večírku v roce 1988, a i přes vzájemné sympatie zůstávali jen přáteli. Celých dvacet se spolu vídají, ale každý rok spolu stráví jen jeden den.

Každý následující 15. červenec tak odhaluje, jak se změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry. Navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky.

Jeden den, USA 2011, romantická komedie, 107 min., režie: Lone Scherfig, hrají: Anne Hathawayová, Jim Sturgess, Patricia Clarksonová  a další.

Muž bez minulosti

Obnovenou premiéru má film Akiho Kaurismäkiho Muž bez minulosti, nominovaný na Oscara a oceněný Cannes Velkou cenou poroty a cenu za herecký výkon Kati Outinenové.

Jeho hlavní hrdina je po příjezdu do Helsinek přepaden, ztratí paměť a je prohlášen za mrtvého. Začíná od nuly, skamarádí se s bezdomovci a zamiluje se do dobrovolnice Armády spásy. Ale nečekaně ho dožene jeho minulost...

Muž bez minulosti, Finsko/Německo/Francie 2002, 97 min., režie: Aki Kaurismäki, hrají: Markku Peltola, Kati Outinenová, Kaija Pakarinenová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám