Hlavní obsah

Nezávislá CD: Čankišou, Kryl, Suchý i Kája Mařík

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimo svět největších globálních vydavatelství je na podzim také živo. Novinku mají uznávaní představitelé world music Čankišou a skupina Ladě, vycházejí i polozapomentué klasiky od Karla Kryla a Jiřího Suchého a dokonce i školák Kája Mařík se dostal na CD.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Suchý

Článek

Čankišou: Fayt

Česká kapela Čankišou se svým impozantním a hutným etno-rockovým zvukem sklízí úspěchy doma i v zahraničí. Pátá deska Fayt má být zatím nejrockovější.

Ladě: Kalná

Skupina Ladě nabízí hudbu, která "nepohladí" po dušičce. Parta sdružená okolo charismatického zpěváka a básníka Michaela Kubesy totiž nenabízí trendy pozlátko, ale spíše syrovost životem otřískané duše.

Karel Kryl a my v letech 1989/1990

Výběr z legendárních Krylových domácích polistopadových vystoupení poprvé vyšel na DVD. K písňové části posloužily televizní archivy, naštěstí v profesionální kvalitě poskytující obrazové a zvukové záznamy Krylových koncertů pro ohrožené druhy za mřížemi, všechny slušný lidi a studenty, ale také v Ostravě a v Televizním klubu mladých. Sestřih se soustřeďuje na zachycení toho nejzásadnějšího, tedy výtečných písní v autorské interpretaci, zasazených do doby absolutního nadšení a společného zpívání.

Jiří Suchý, Jiří Šlitr: semafor - léta šedesátá

Deset kompletů, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy Jiří Suchý- Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulaví zpěváci, Jonáš a Dr. Matrace, Ďábel z Vinohrad a Básníci a sedláci. V pošetkách, kopírujících první vydání, vychází nyní celý soubor původních alb v boxu, doplněný nejen o zajímavé a hutné bonusy na každém z nosičů, ale rozrostlý o jedenácté CD s raritami a dosud nikdy nevydanými nahrávkami.

Kája Mařík

Legendární dětská knížka Kája Mařík vychází na CD. Knížka líčí příhody hlavního hrdiny a jeho rodiny v kouzelném prostředí lesní hájenky. Láska k rodičům i přírodě, bezstarostný dětský svět a idylické časy našich babiček jsou obsaženy v nestárnoucím příběhu. Načetla Jiřina Bohdalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám