Hlavní obsah

Spielberg plánuje historické drama i povstání robotů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Steven Spielberg je minimálně na příští dva roky zavalen prací. Připravuje se současně na historické drama Lincoln a na sci-fi film o povstání robotů v budoucnosti, napsal server Cinemablend.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Režisér Steven Spielberg

Článek

Lincoln má být seriózní historický snímek s hvězdným obsazením a rozpočtem. Mluví se o hercích jako Daniel Day-Lewis, Sally Fieldová, James Spader, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones či Lee Pace. Bude se zabývat jen koncem kariéry Abrahama Lincolna, ale zahrne to nejdůležitější, co prezident pro Ameriku udělal.

„Zajímalo mě, jak ukončil válku přes všechny snahy generálů, ale ještě víc to, jak dostal do ústavy 13. dodatek,“ řekl Spielberg. „Ukážu Lincolna při práci, ne jak pózuje pro učebnice,“ dodal.

Abraham Lincoln byl prezidentem USA v letech 1861 – 1865. Ve válce proti jižanům vedl severní státy a má největší zásluhu na zrušení otroctví.

Hodně odlišný projekt je Robopocalypse, adaptace románu Daniela H. Wilsona, v němž stroje povstanou proti lidstvu. Spielberg bude mít těžkou práci, protože otřepanější téma v oblasti science-fiction snad ani neexistuje. Uvedl, že Robopocalypse mu připomíná práce Michaela Crichtona (Jurský park). Film je zatím úplně v začátcích, natáčení by mělo začít v roce 2012 a premiéra se čeká nejdříve v červenci 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám