Hlavní obsah

Odboráři chtějí v ČT „tvrdého“ ředitele

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé Nezávislé odborové organizace (NOO) České televize chtějí, aby Rada ČT zvolila ve středu silného ředitele s televizní zkušeností, který umí získat důvěru a autoritu.

Foto: Petr Horník, Právo

Odbory by nejraději viděly v křesle ředitele Fera Feniče.

Článek

„Takového, který dokáže potápějící se loď (ČT) rychle vyčistit, opravit a vrátit na bezpečnou plavbu éterem, aniž by při tom musel uzavírat nějaké politicko-ekonomické a personální obchody,“ píší odboráři ve veřejném prohlášení.

Jméno nechtěli uvést, ale lze usoudit, že z finalistů jejich představy zřejmě splňují Petr Dvořák (bývalý šéf Novy) či Hynek Chudárek (bývalý výkonný ředitel Óčka). Proti nim nic konkrétního nemají. Odbory by ale raději v čele ČT viděli dokumentaristu Fera Feniče nebo dramaturgyni Alenu Mülerovou, kteří podle nich předložili nejlepší projekty a do finálové pětky se nedostali.

„Některé finálové projekty jsou směšné,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci odborářů Adam Komers. Odboráři zkritizovali kvalitu projektů prezidenta Česko-německé obchodní a průmyslové komory Radomíra Šimka i bývalého marketingového ředitele TV Prima a pražského dopravního podniku Jana Svobody. Odborům se nelíbí ani výběr dalšího finalisty, výkonného ředitele ČT 24 Romana Bradáče. Ten je podle nich propojený se současným managementem. Na dotaz Práva odboráři uvedli, že nebudou kvůli výběru nového šéfa ČT stávkovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám