Hlavní obsah

Keira Knightleyová bude Anna Karenina

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská filmová herečka Keira Knightleyová (Piráti z Karibiku, Pýcha a předsudek) bude podle informací BBC hrát hlavní roli v novém filmu podle klasického ruského románu Anna Karenina.

Foto: Profimedia.cz

Keira Knightleyová

Článek

Anna Karenina, román Lva Nikolajeviče Tolstého, vycházel na pokračování v letech 1873 až 1877. Tragický příběh o nevěrné ženě a morálních dilematech patří k nejuznávanějším literárním dílům v dějinách. Inspiroval vznik mnoha filmů, divadelní hry, baletu a muzikálu. Poprvé knihu zfilmovali už v roce 1914 v Rusku. Annu pak hrála mimo jiné Vivien Leighová nebo Greta Garbo.

Proslulý dramatik Tom Stoppard připravuje scénář a Joe Wright bude režírovat. Knightleyová si zahraje Annu, která propadne kouzlu mladého vojáka, a Jude Law má hrát jejího manžela Alexeje Karenina. Premiéra je předběžně stanovena na rok 2012.

Spojení Wrighta, Knightleyové a historické látky se mimořádně osvědčilo už několikrát. Natočili spolu Pýchu a předsudek a oscarové Pokání.

Keira Knightleyová - nejslavnější role

Piráti z Karibiku

Pýcha a předsudek

Pokání

Láska nebeská

Blafuj jako Beckham

Tim Bevan ze společnosti Working Title se nechal slyšet, že tato verze bude novou definicí Anny Kareniny. A James Schamus z Focus Features dodává: "Joe Wright je mistrovský filmař a se Stoppardovým brilantním scénářem bude tato Anna Karenina plná pompy a emocí."

Reklama

Výběr článků

Načítám