Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Let číslo 93 i Smrtonosná past 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kritikou adorované animované drama Valčík s Bašírem z roku 2008 či podobně oceňované zobrazení událostí z 11. září 2001 Let číslo 93 patří k tomu nejlepšímu z víkendové televizní nabídky. K tomu ještě přičtěme odpočinkovou klasiku Smrtonosná past 2.

Článek

Valčík s Bašírem

Velmi oceňovaný animovaný film Valčík s Bašírem vznikl v roce 2008. Režisér Ari Folman v něm sleduje devatenáctiletého vojáka, který se účastnil libanonské občanské války a byl v Bejrútu, když došlo k masakru Palestinců v uprchlických táborech. Šlo o pomstu křesťanů za zavraždění prezidenta Bašíra Džamáíla palestinskými muslimy. Režisér se ve snímku vypořádává s pocitem viny izraelských vojáků, kteří mohli masakru zabránit, ale neudělali nic.

ČT2 Pá 21.55

Smrtonosná past 2

Bruce Willis se vrací podruhé jako neohrožený drsňák se smutnýma očima. Jsou Vánoce a John McClane čeká na svou ženu na letišti. To však obsadí teroristé. Místní policie je pochopitelně zcela neschopná, a tak se musí opět pustit do boje s přesilou sám. Jak to asi dopadne?

Prima So 20.00

Let číslo 93

Vynikající minimalistické drama Paula Greengrasse se vrací k traumatu 11. září. Letu United 93 se zmocnili arabští teroristé. Film zachycuje osudy cestujících, ale i situaci ve střediscích letového provozu a v armádě po útoku tří letadel na Světové obchodní centrum v New Yorku a na Pentagon.

Prima Ne 22.05

Reklama

Výběr článků

Načítám