Hlavní obsah

Nové knihy: Bernard Cornwell, P. J. Tracy, Ota Filip i Thomas Brezina

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové knihy tohoto týdne nabízejí historický román Bernarda Cornwella, jeho kolegy P. J. Tracyho hledícího zase do budoucnosti, český historický román Oty Filipa o Albrechtovi z Valdštejna i příběh Thomase Breziny o mladých hrdinech dnešních dnů.

Článek

Bernard Cornwell:

Pevnost

Neúspěšný útok, který podnikli povstalci v létě roku 1779 v nově objeveném kontinentu zvaném Nový svět na nově zřízenou britskou pevnost Fort George na poloostrově Majabigwadusu v Penobscotském zálivu, dneska představuje poměrně málo známou epizodu z dávné války, ale lidské příběhy jsou podobné našim.

BB art, 408 stran, 269 Kč

P. J. Tracy:

Hra se smrtí

Internet, webové stránky, sociální sítě – převratná globální informační exploze lidstvo nezměnila, jen mu poskytla větší šanci k dobru i zlu. Takže se objevuje nejen nový fenomén, ale i „staré“ lidské vlastnosti. Každý si může vybrat, jak se chce chovat – brát či dávat.

BB art, 248 stran, 249 Kč

Leonie Foxová:

Intimní a osobní

Juliet, Nicole and Yasmin jsou nejlepší kamarádky pod sluncem, úchvatné a sexy, samozřejmě nespoutané. Yasmin zcela bez zábran vyhledává jakékoli prchavá dobrodružství. Vdanou Nicole už nemůže manžel po letech společného života ničím překvapit. Obě závidí Juliet, která má zdánlivě všechno. Jedna pro druhou by cedily krev, a zrovna tak jsou ochotné udělat první poslední, aby získaly muže svých snů.

BB art, 256stran

Ota Filip: Vladštejn & Lukrecie

Když byl jeden z nejvýznamnějších vojevůdců a politiků z doby třicetileté války Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna (1583—1634) ještě neznámým a chudým šlechticem, učinil z dnešního pohledu dva taktické kroky: přestoupil ke katolicismu a oženil se s bohatou vdovou Lukrecií Nekšovou z Landeku, majitelkou vsetínského panství. Po pěti letech paní Lukrecie zemřela a Albrechtovi se podařilo získat její majetek jako dědictví. Jak k tomu došlo? Co se tenkrát ve Vsetíně odehrálo? Byl to klíčový moment pro Valdštejnovu budoucí kariéru? Takové otázky si kladl spisovatel Ota Filip.

Host, 190 stran, 22 9Kč

Thomas Brezina:

Brána času – Magický kámen Vikingů

Zažij s hrdiny Jupiterem, Vicky a Nickem nová dobrodružství, říká nabídka knihy pokračující v edici populárního příběhu. Vikingskému knížeti Svenovi kdosi ukradne magický kámen, který mu přináší vítězství v boji. A přesně tehdy přistávají mezi Vikingy Jup, Vicky a Nick. Pochopitelně padne podezření právě na ně, na záhadné „cizince“. Podaří se jim vrátit se ještě jednou v čase zpátky do okamžiku krádeže amuletu? Dokážou mezi divokými loupeživými bojovníky odhalit skutečného pachatele, a dokázat tak svou nevinu?

BB art, 120 stran, 179 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám