Hlavní obsah

Filmové premiéry - Kůže, kterou nosím, Nezvratný osud 5 a Super 8

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin novinka nejslavnějšího španělského režiséra Pedra Almodóvara Kůže, kterou nosím, která potěšila už jeho příznivce na festivalech v Cannes a Karlových Varech. Pro milovníky hororové série Nezvratný osud je tu jeho páté pokračování a snímek Super 8 vrátí diváky do časů, kdy kamera toho jména byla pro filmové amatéry tím, čím je dnes moderní digitální technika.

Článek

Kůže, kterou nosím

Pedro Almodóvar natočil svůj osmnáctý film s názvem Kůže, kterou nosím a do hlavní role obsadil dnes jednu z největších hereckých hvězd Antonia Banderase, který hrál kdysi v řadě jeho filmů (naposledy Spoutej mě!), a pak spolu dvacet let netočili.

Tentokrát mu dal roli bohatého plastického chirurga Roberta, který se specializuje na transplantaci obličeje. Jeho žena kdysi utrpěla při autonehodě těžké popáleniny, a poté spáchala sebevraždu. A Robert přišel na to, jak transplantovat uměle vytvořenou, vůči bolesti odolnou kůži, až nějakých dvanáct let poté. Kdyby se mu to podařilo už tehdy, mohla jeho žena žít…Nyní má ve svém luxusním domě vedle dokonale zařízeného operační sálu také třináctou komnatu, v níž ukrývá děsivý výsledek své práce…

Nezvratný osud 5

Skupina kolegů se má zúčastnit team buildingu a při cestě autobusem mají přejet přes 60 metrů vysoký visutý most. Jenže most se přímo před jejich očima rozlomí. Sam, který neštěstí jako první předvídal, začne hledat cestu k záchraně, což se mu částečně podaří… nebo si to aspoň myslí.

Tento díl série má zálibu v úmrtí při akupunktuře a laserových operacích očí. Pro jistotu však ani zde několik přímých propíchávaček nechybí…

Steven Quale spolupracuje přes 20 let s Jamesem Cameronem na speciálních vizuálních efektech a Nezvratný osud je jeho režijním debutem.

Nezvratný osud 5, USA 2011, horor, 92 min.režie: Steven Quale, hrají: Nicolas D´Agosto, Emma Bellová, Miles Fisher, Arlen Escarpeta

Super 8

Děj se odehrává v malém městě v Ohiu v létě 1979. Pár kamarádů si na kameru superosmičku natáčí film o zombie. Stanou se však svědky nehody vlaku, která rozhodně nebyla náhodná.

Ve městě náhle mizí domácí zvířata i lidé, šerif je zoufalý, oblast obsadí armáda, jejíž velitelé evidentně něco tají, je vyhlášená okamžitá evakuace. Navzdory tomu všemu chtějí děti pokračovat v natáčení a přijít na to, co uniklo ze zamčeného vagónu vykolejeného vlaku.

Sám režisér J. J. Abrams točil své první kousky právě na formát Super 8 a už dlouho chtěl natočit film o vlastních začátcích. Použil k tomu příběh vlaku, který převáží utajovaný náklad.

Hlavní role ztvárnili rychle stoupající hvězda Elle Fanningová, která už hrála mj. v seriálech Kriminálka New York nebo Dr. House a také ve filmech Babel, Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Odnikud někam a Joel Courtney, který stál před kamerou poprvé.

Super 8, USA 2010, sci-fi, 112 min., režie: J.J.Abrams, hrají: Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Faningová, Riley Griffiths, Ryan Lee a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám