Hlavní obsah

Nová DVD - Autopohádky, Rychle a zběsile, Noční můra v Elm Street a Zlatý holky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětem by se tento týden určitě hodily kombinované – animované a hrané - české Autopohádky. Pro milovníky filmových sérií je tu pětidisková sada Rychle a zběsile a sedm filmů z cyklu Noční můra v Elm Street. A až se nebudete chtít dál bát, můžete se směle vydat do Paříže, kde se zrovna chtějí dostat do světa luxusu a pohodlí Zlatý holky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Autopohádky

Filmové Autopohádky vycházejí z nejlepších tradic české animace, přičemž každá je docela jiná, takže si ze čtyř různorodých animovaných povídek může divák vybrat tu svou. Každou režíroval jiný režisér a je vytvořena jiným animačním stylem, jednotlivé příběhy rámuje hraná část. Hlavního roli hraje Ondřej Vetchý, další třeba Petr Nárožný nebo Eva Holubová.

Hlasy animovaných postav namluvili přední čeští herci: Pavel Liška, Miroslav Táborský, Lucie Bílá, Viktor Preiss, ale i Michal Malátný ze skupiny Chinaski, která pro Autopohádky složila a nahrála hudbu i titulní píseň.

Pohádky Jiří Marek napsal začátkem šedesátých let a staly se kultovní knihou dětí mnoha generací. Podobný úspěch mělo i divadelní nastudovaní Autopohádek hudební skupinou Chinaski a později vydání její audio verze.

Autopohádky, ČR 2001, kombinovaný, 90 min., režie: Břetislav Pojar, Michal Žabka, Libor Pixa, Jakub Kohák, hrají: Ondřej Vetchý, Petr Nárožný, Michal Malátný, Viktor Preiss, Eva Holubová, Pavel Liška, Lucie Bílá, Martin Pechlát a další.

Rychle a zběsile

Máte jedinečnou možnost sledovat kompletní našlapanou sadu Rychle a zběsile. Od ilegálních pouličních závodů v LA a praní špinavých peněz v Miami, přes smrtící driftovací soutěže v Tokiu a pronásledování přes mexickou hranici, až po vzrušující loupež v Riu. Rychle a zběsile v unikátní kolekci.

Rychle a zběsile, 5xDVD kolekce filmů z let 2001, 2003, 2006, 2009, 2010, akční, režie: Justin Lin, Rob Cohen, John Singleton, hrají: Paul Walker, Vin Diesel, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson

Noční můra v Elm Street

8 disků, 7 filmů

Noční můra v Elm Street: osmidisková kolekce uvádí vedle úvodního dílu filmy Freddyho pomsta, Bojovníci ze sna, Vládce snu,  Dítě snu, Freddyho smrt – Poslední noční můra, Nová noční můra Wese Cravena a zcela nový dokument Vtělení strachu: Život a zločiny Freddyho Kruegera.

Dozvíte se, jak se vraždící výtvor Wese Cravena, ztělesněný nepřehlédnutelnou osobností herce Roberta Englunda, stal nejpopulárnějším, nejhrozivějším a nejikoničtějším hollywoodským monstrem posledních 30 let

Noční můra v Elm Street 1.-7. 8DVD, 1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994

Zlatý holky

Kdo se nikdy nestyděl za nový účes své matky, tátovy trapné vtipy, sametový gauč v obývacím pokoji či přítele z dětství, kterému nic nedocházelo?

Elly pracuje v obchodě se sendviči, Lila prodává v kině popcorn. Jejich přátelství, které je plné života díky smíchu, hašteření, tajemstvím i kruté upřímnosti, se odehrává v jejich společném skromném bytě na sídlišti pouhých deset minut od světel zářícího města.

Lila a Elly žijí právě na druhém břehu a sní o novém luxusním životě za řekou. Přes malé i velké lži se pokusí proplížit do světa, který jim není úplně vlastní – do světa přepychu, kde je všechno možné. Stanou se z nich Zlatý holky?

Zlatý holky Francie, 2010, komedie, 100 min., režie: Géraldine Nakache, hrají: Leila Bekhtiov,, Géraldine Nakache, Virginie Ledoyenová a další

Reklama

Výběr článků

Načítám