Hlavní obsah

Nová DVD - Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Útěk ze Sibiře, Občan Kane a Top Gear: Apokalypsa

Právo, Vera Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden připluje Johnny Depp a s ním všichni Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna a Colin Farrel s dalšími uprchlými vězni bude na Útěku ze Sibiře. Připomeneme si, jak skvostné dílo, Občana Kanea, natočil před 70 lety Orson Welles a můžeme si pořídit kompletního průvodce pro řidiče postapokalyptickým světem ve filmu Top Gear: Apokalypsa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

V příběhu o pravdě, zradě, mládí, smrti a mořských pannách se Johnny Depp se vrací jako Jack Sparrow a bere s sebou nádhernou Penélope Cruzovou.

Jack se totiž tentokrát setká s ženou ze své minulosti a neví, jestli ho opravdu miluje, nebo jen využívá, aby se dostala k legendárnímu prameni mládí. Když se pak z donucení ocitne na lodi nejstrašlivějšího piráta všech dob, neví, koho se bojí víc - jestli Černovouse nebo své dávné lásky.

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna USA, 2011 dobrodružný, 130 min., režie: Rob Marshall Hrají: Johnny Depp, Penélope Cruzová, Geoffrey Rush, Ian McShane, Stephen Graham, Judi Denchová, Kevin McNally, Óscar Jaenada a další

Útěk ze Sibiře

Drama, založené na skutečné události z roku 1940, popisuje útěk mezinárodní skupinky vězňů z ruského gulagu. Uprchlíci se vymaní ze sevření nelítostné sibiřské zimy, projdou oblastí jezera Bajkal a překročí Transsibiřskou magistrálu. Před sebou však mají ještě mnohem krutější zkoušky lidské odolnosti a vůle, poušť Gobi, Himálaje a Tibet. Zachrání se až po 4 000 mílích v Indii.

Film vychází z pamětí Slawomira Rawicze, jehož kniha Dlouhá cesta se stala velmi populární, byla přeložena do 25 jazyků.

Útěk ze Sibiře, USA, 2010, dobrodružný, 133 min., režie: Peter Weir, hrají: Jim Sturgess, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Dragos Bucur, Saoirse Ronan, Gustaf Skarsgård, Mark Strong, Zahary Baharov

 Občan Kane

K 70. výročí natočení mistrovského díla Orsona Wellese vychází verze restaurovaná z původního materiálu a s revitalizovaným zvukem. Film, který dostal Oscara za nejlepší původní scénář, je kronikou bouřlivého života vlivného mediálního magnáta a soustředí se zejména na témata moci, korupce a marnivosti – americký sen, ztracený v záhadě posledních slov umírajícího muže.

Občan Kane je na 1. místě na seznamu nejlepších amerických filmů podle Amerického filmového institutu. Je to skvostná podívaná, dokonale zahraná (mnoha členy Wellesovy společnosti Mercury Players na počátku jejich úspěšných filmových kariér) a režírovaná s neuvěřitelným vizuálním citem.

Občan Kane, USA, 1941, drama, 114 min., režie: Orson Welles

hrají: Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore, Agnes Moorehead, Ruth Warrick a další

Top Gear: Apokalypsa

Jak řídit ve světě, který byl právě sežehnut nukleárními výbuchy nebo dopadem obrovské komety? Vydejte se na úžasnou jízdu do blízké budoucnosti. Ukážeme Vám, jak jezdit do práce v nekonečné temnotě nukleární zimy, jak si užít závodění, když zůstali na živu už jen dva jezdci anebo jak přežít smrťácké útoky aut, které se ježí zbraněmi. A nakonec se dozvíte, jak zvládnout estékáčko v soudný den.

Top Gear: Apocalypsa, USA 2011, režie: Phil Churchward, hrají: Richard Hammond, James May a další

Reklama

Výběr článků

Načítám