Hlavní obsah

Nejoblíbenější postavou ze ságy Harryho Pottera je Snape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejoblíbenější postavou čtenářů knih o Harrym Potterovi není čarodějnický učeň, ale profesor v kouzelnické škole v Bradavicích Severus Snape. Potter skončil čtvrtý. Vyplývá to z ankety nakladatelství Bloomsbury, které vydává knihy J. K. Rowlingové.

Foto: Profimedia.cz

Alan Rickman jako Severus Snape

Článek

Letošní ankety se zúčastnilo na 70 tisíc čtenářů. Nejvíc hlasů (13 tisíc) získal rozporuplný Snape, kterého ve filmech hraje Alan Rickman. Na druhém místě skončila Hermiona Grangerová a na třetím kmotr Sirius Black.

Foto: Profimedia.cz

Alan Rickman jako Severus Snape

Čtvrtou nejoblíbenější postavou je Potter a pátou Ron Weasley. „Když jsem napsala poslední knihu, nejraději bych se setkala na večeři s Brumbálem (ředitelem školy v Bradavicích). Měli bychom si co říci a ocenila bych jeho rady,“ řekla Rowlingová.

Nicméně Brumbál se dostal „jen“ na osmé místo. Před ním se umístily i studentky z Bradavic Lenka Láskorádová a Ronova mladší sestra Ginny Weasleyová. Do první desítky se vešel skřítek Dobby a Potterův soupeř Draco Malfoy. Hlavní padouch Lord Voldemort se dostal ze 40 postav, o kterých čtenáři hlasovali, na 17. místo.

Reklama

Související témata:

Související články

Hermiona by se mohla stát kráskou pro zvíře

Britská herečka Emma Watsonová známá hlavně z filmové série o Harry Potterovi, by mohla hrát krásku v nové adaptaci příběhu Kráska a zvíře. Nový snímek se...

Výběr článků

Načítám