Hlavní obsah

Nový James Bond se bude točit v Indii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

James Bond míří do Indie. Příští film z nekonečné série "bondovek" se má točit konkrétně v Novém Dillí, v Ahmedabádu a v přímořské oblasti Goa.

Článek

Indické úřady podle serveru The Hollywood Reporter udělily povolení k natáčení akčního snímku v režii Sama Mendese. The Times of India píšou o tom, že představitel agenta 007 Daniel Craig se může prohánět v oblasti Goa, ale nesmí na nádraží z bezpečnostních důvodů.

Producenti naléhají na úřady, aby se akční scény mohly točit i na atraktivní železnici, která je do značné míry symbolem Indie. Vlaky jsou v Indii stále nejdůležitějším dopravním prostředkem, jejich kvalita je ale často otřesná a dochází tam k mnoha nehodám. Indická nádraží často okupují bandy žebrajících dětí, všudypřítomné jsou i krysy a potulní psi.

V Ahmedabádu se Indové obávají, aby se filmování nedotklo elektráren či skladů paliv. Jejich obavy nejsou přehnané, v zemi působí řada muslimských extremistů, plánujících teroristické útoky, a na severu Indie často dochází k přestřelkám s ozbrojenci pronikajícími z Pákistánu. V hlavním městě Dillí se má točit na trzích v Darjaganži a Sarodžini Nagar.

Premiéra filmu byla stanovena na rok 2012, jde o 23. díl bondovské série.

Reklama

Výběr článků

Načítám