Hlavní obsah

Brad Pitt vraždí zombíky v Glasgow

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do sféry zombie filmů se odhodlal vstoupit miláček Hollywoodu Brad Pitt. Natáčení novinky World War Z probíhá v Glasgow a podle všeho se zdá, že masakrování zombíků bude tentokrát masivní, zkrátka zase jednou béčko jako řemen.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Článek

World War Z, postapokalyptický zombie film, využívá služeb několika stovek místních lidí, kteří se převtělili v zombies. Střílečky se natáčejí hlavně v Glasgow, ale děj se má odehrávat v Americe. Proto byly upraveny domovní štíty a na ulicích stojí hlavně americká auta. Produkce se přestěhovala do Evropy patrně z finančních důvodů.

Tamní radnice se raduje, že natáčení by mohlo městu přinést v přepočtu asi 60 miliónů korun. Několik ulic však bude pro dopravu uzavřeno a někam se nedostanete ani pěšky.

Manažer filmu pro lokace řekl BBC, že Glasgow si vybrali kvůli architektuře, širokým ulicím a pravidelnému uspořádání, které připomíná americká města.

Film je založen na knize Maxe Brookse World War Z: An Oral History Of The Zombie War, jejíž děj se odehrává ve Philadelphii. Natáčí se ale ve Skotsku a na Maltě. Premiéra je naplánována na rok 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám