Hlavní obsah

Zpěvák Charlie Straight Albert Černý: Mám rád kontakt s publikem

Právo, Jaroslav Špulák

Česká anglicky hrající kapela Charlie Straight vystoupila na letošním již jedenáctém ročníku festivalu Sázavafest. Zpěvák Albert Černý poskytl Právu rozhovor.

Článek

Při některých festivalových vystoupeních v jednom okamžiku opustíte místo zpěváka a kytaristy na pódiu a jdete i s kytarou přímo do davu pod ním. Proč to děláte?

Protože si nemyslím, že je to nebezpečné, ani že je to nějaké laciné gesto. Připadne mi to přirozené, a protože mám bezdrátovou kytaru, která mi to umožňuje, tak to dělám. Přináší mi to kontakt s publikem. Říkám mu tím navíc, že jsme na tom stejně, a že nejsem nic víc než ono. Rád se lidem dívám do tváře. Když hrajeme na festivalech za tmy, z pódia do nich pořádně nevidím.

Přihodilo se vám při takovém výletu někdy něco nepříjemného?

Několikrát jsem při nočním koncertu seskočil z pódia a teprve v tom skoku jsem si uvědomil, že nevím, kde je země. Je to trochu nebezpečné, neměl bych to dělat. Na některých festivalech se pak nad hlavami diváků kutálím v zorbingové kouli. Je docela tenká a stává se, že někteří fanoušci se pode mnou bortí, anebo jim dávám rány kolenem a loktem do hlavy. Kolikrát to úplně cítím.

Při vystoupení na víkendovém Sázavafestu jste oznámil, že nová deska skupiny Charlie Straight bude v roce 2012. Jak daleko s ní momentálně jste?

V iPodu mám playlist, který se jmenuje Second album. Mám v něm seřazené všechny naše nové písničky v pořadí, které se mi aktuálně líbí. S anglickým producentem Guyem Fixenem jsme už strávili týden ve studiu a nahráli jsme dva singly. V říjnu bychom měli album dokončit.

Jaké bude?

Určitě zajímavější než náš debut. Myslím si, že čím víc hrajeme, tím víc se zlepšujeme a umíme lépe vyjadřovat emoce. Věřím, že to na nové desce bude slyšet.

Kdy album vyjde?

Na jaře 2012.

Reklama

Související články

Na Hrad se vrací Shakespearův Jindřich IV.

Na dvanáct repríz se od 8.8. 2011 na jeviště Nejvyššího purkrabství Pražského hradu vrací Shakespearův Jindřich IV. Dvoudílnou historickou tragédii do jednoho...

Hurts: Pojďme napsat písničku o Praze...

Festival Sázavafest, který se poprvé představil v Benešově u Prahy, zakončil v neděli 8. 7. 2011 svůj již jedenáctý ročník. Mezi účinkujícími byla také kapela...

Výběr článků

Načítám