Hlavní obsah

Judas Priest přijedou s Whitesnake

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v 19.30 hodin se v úterý večer v pražské O2 Areně představí dvě zvučná jména světového rocku. V rámci svého Epitaph Tour přijede britská metalová klasika Judas Priest a její předkapelou bude ostrovní hardrocková legenda Whitesnake. Podle pořadatelů budou vstupenky od 990 do 1590 korun před koncertem ještě v prodeji.

Článek

Na vystoupení Judas Priest, kteří vznikli již v roce 1969 v Birminghamu, bude jistě „zajímavá“ neúčast letitého tahouna, kytaristy K. K. Downinga. Před zahájením turné sestavu nečekaně opustil a nahradil jej Richie Faulkner, jenž hrál v minulosti mimo jiné s britskými Voodoo a v kapele Lauren Harrisové, dcery baskytaristy Iron Maiden Steva Harrise.

Nové album příští rok

Judas Priest po prvních koncertech turné oznámili, že k nim nováček výtečně zapadl, a v podstatě tak rozptýlili informace, že Epitaph Tour bude jejich poslední. S Faulknerem mají nyní prý dost elánu i chuti pracovat dál jak na pódiích, tak na desce. Nové album proto ohlásili na příští rok. V jejich setlistu se v úterý objeví písně ze všech alb, stejně tak ty, které ještě naživo nehráli.

Skupinu Whitesnake vede od roku 1977 vokalista David Coverdale. V říjnu vyšlo její nové album Forevermore, na němž zdárně navázala na své hardrockové kořeny. Během koncertu z něho nabídne pár ochutnávek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám