Hlavní obsah

Američané chtějí točit Hvězdné války v Praze, zatím chybí peníze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TV seriál Hvězdné války založený na slavných stejnojmenných filmech by se s největší pravděpodobností točil v Praze, pokud natáčení vůbec začne. Sdělil to producent Rick McCallum serveru Czechposition.

Článek

Rick McCallum spolupracoval s Georgem Lucasem od dob seriálu Mladý Indiana Jones, který je také zčásti natočen v Praze.

Česká metropole je podle něj primárním místem, protože naši filmaři mají talent a týmy jsou mnohem efektivnější než v jiných evropských zemích. Lucasfilm v ČR natočil např. také válečný film Red Tails, který půjde do kin 16. ledna 2012.

“TV seriál je teď pozastavený, ale to nesouvisí s ČR, ale s tím, že je tak ambiciózní," vysvětlil producent. Potřebuje prý velké množství animace, a on dosud nemá technologii, kterou by animaci šlo vyrobit za cenu přijatelnou pro televizi. Kvůli tomu chce počkat ještě asi čtyři roky.

Televize a kabelové společnosti se navíc podle jeho názoru hroutí a tak není jisté, jestli bude možné za pět let vysílat první dramatickou hodinovou epizodu seriálu.

Děj seriálu Hvězdné války se má odehrávat mezi dějem filmů Epizoda 3 a Epizoda 4, když Luke Skywalker dospíval. "Ale nemá to nic společného s Lukem, v žádné epizodě vystupovat nebude," upřesnil producent. “V podstatě to je něco jako Kmotr. Je to o impériu, které rozšiřuje svou moc v galaxii. V hlavním městě Coruscant je skupina bossů podzemí, kteří ovládají drogy a prostituci."

Reklama

Výběr článků

Načítám