Hlavní obsah

Plexis pokřtí nové album, chybět nebudou slavní punkeři z Británie

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská skupina Plexis pokřtí ve čtvrtek v pražském klubu 007 své nové album Vohul to!. Hosty bude britské trio Bermondsey Joyriders, které dali dohromady veteráni britské punkové scény v čele s bubeníkem Damned Raem Scabiesem, kterého doplňuje bývalým kytarista Cock Sparrer Gary Lammin. Basy se chopil kytarista Chelsea Martin Stacey.

Článek

Přestože Scabies hrál u Damned dvacet let a natočil s nimi všechny klasická alba, skupina nečerpá z minulosti. Píše nové písně v nichž se mísí garážová psychedelie šedesátých let s klasickým stylem 77 a street punkem i rock´n´rollem.

I zpěvák Plexis Petr Hošek se na vystoupení Britů těší: „Já jsem naživo Bermondsey Joyriders ještě neviděl, ale všechny kapely, ve kterých hráli, znám velmi dobře a ty pro mně znamenaly hodně. Zejména Rat Scabies je pro mě zajímavý.

Hošek také přiznal, že celý život se věnovat punku není bez problémů: „Je to super, ale nesmíš se moc ptát organismu, tomu se to moc nelíbí. Hlavě se to líbí, tělu moc ne.“

Kapela taky letos bude slavit 25 let existence: „Výročí bude za půl roku. Na sedmičce bude teď křest desky Vohul to! Nová deska se točila v dubnu asi deset dní, pak se to míchalo a pak mástrovalo. Repertoár jsme dělali asi tři měsíce, všechno je úplně čerstvé, žádná předělávka.“

Nové desce bude patřit značná část večera, přiznal Hošek: "Z nový desky zahrajeme tak půlku, ty nejhustší věci. Ze starších budeme samozřejmě hrát z Půlnočního rebela, protože to se musí, že jo a To."

Reklama

Výběr článků

Načítám