Hlavní obsah

Podle NME Jackson nejlepším zpěvákem, jinde vítězí Franklinová či Mercury

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V probíhající anketě britského serveru NME o nejlepšího zpěváka všech dob, které se podle tvrzení pořadatelů zúčastnily už čtyři milióny fanoušků, vede velmi těsně Michael Jackson před Freddiem Mercurym.

Článek

Jackson a Mercury mají téměř shodné hodnocení (první z nich má skóre 8,65 z deseti a druhý 8,5 z deseti). Třetí je aktuálně Axl Rose s hodnotou 7,06. Pořadí se ještě může změnit.

Úplně jinak to vidí v Americe. Podle tabulky kritiků ze známého magazínu RollingStone je největší zpěvačkou všech dob Aretha Franklinová, druhé místo má Ray Charles a trojku dostal Elvis Presley.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury v roce 1984 během londýnského koncertu ve Wembley.

V České republice přetrvává téměř neotřesitelná popularita Freddieho Mercuryho. Když se před pár lety konaly na Novinkách ankety o nejlepší skupiny, hity a zpěváky, kterých se účastnily desetitisíce lidí, téměř vždy byl na prvním místě Freddie Mercury nebo Queen.

Přes čtyřicet tisíc čtenářů Novinek rozhodovalo v první z anket o nejlepší popové písni všech dob a s velkým náskokem zvítězila písnička Show Must Go On od skupiny Queen. Na druhém místě jsou U2 s Beautiful Day a na třetím Beatles a Yesterday.

V kategorii rock během jednoho týdne hlasovalo 42 000 lidí a první místo patřilo skladbě We Are The Champions od Queen. Na druhém místě skončila Metalica (Nothing Else Matters) a na třetím Nirvana (Smells like Teen Spirit).

Nápadné je, že ve většině velkých anket vítězí mrtvé osobnosti. Současná pop music jakoby neměla co nabídnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám