Hlavní obsah

Tipy Miloslava Švadrlíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatel Miloslav Švandrlík uvádí, co jej zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Vladimíra Binara Emigrantský snář, výběr skupiny No Doubt a literární revue Třistatřicettři na ČT 2

Článek

Tipy Miloslava Švandrlíka

Četl jsem: Mám rozečtenou báječnou knihu mladé francouzské autorky Anny Gavaldy Kdyby na mě někdo čekal. Moc mě zaujala.

Viděl jsem: Mám rád horory a nejraději film Rosemary má děťátko. Také Hitchcocka, je těžké říci jednu věc. Mám rád i Juraje Herze, který teď natočil pro televizi Černé barony, líbí se mi jeho Spalovač mrtvol.

Slyšel jsem: Miluju hezké melodie, to se už dneska nenosí. Jsem odkojený operetou, swingem.

Internet: Nevím, co je internet.

Vladimír Binar: Emigrantský snář

Po románu Playback je Emigrantský snář druhou oficiálně knižně vydanou knihou Vladimíra Binara, spisovatele, editora a překladatele. Románová struktura Emigrantského snáře vyrůstá z dopisů, které autor posílal ze svého pobytu na Tahiti a dalších polynéských ostrovech. Tichomořský ráj se mu však stává stále tíživějším, jen těžko se odhodlává k práci, přicházejí nemoci i smrt blízkých. Ale z tíhy bytí povstávají i sny, jejichž kořeny zůstávají stejné: hledání místa k životu. Nejtěžší boj svádí vypravěč s časem, ten bezohledně maří sny, bere přátele a nutí k odjezdu.

Triáda, 284 stran

No Doubt: The Singles 1992-2003

Americká rocková skupina No Doubt splétá vlivy reggae, ska, punku i popu a funguje to velmi dobře. Prosadila se v polovině devadesátých let hitem Just A Girl, který kompilaci otevírá. Nápadité písničky jsou opřeny o provokativní výraz zpěvačky Gwen Stefani a úsporné, leč velmi funkční aranže. Na konci loňského roku se tento výběr stal ve Spojených státech velkým hitem. 

Universal Music, 65:58

Universal Music, 65:58

Třistatřicettři

Moderátoři zábavné literární revue TřistatřicettřiJan Schmid a Jan Lukeš představí  pražskou literární kavárnu Obratník, kam si pozvali zpěváky Vladimíra Mišíka a Michala Prokopa a autora Prokopovy biografie Jaroslava Císaře. Do Zdic zajedou za básníkem a textařem Pavlem Šrutem, jejich hosty budou i Michal Němec ze skupiny Jablkoň, hudební vědec Jiří Pilka a spisovatel a skladatel Ilja Hurník. Řeč bude o vztahu literatury a hudby. Jako čtenář V.I.P. se představí evropský komisař Günter Verheugen.

ČT 2, 22.15

Reklama

Výběr článků

Načítám