Hlavní obsah

Představitel Bonda má hlavní roli v adaptaci Stiega Larssona

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Sony a MGM se spojily za účelem uvedení americké adaptace bestselleru zesnulého švédského spisovatele Stiega Larssona The Girl with the Dragon Tatoo.

Foto: Profimedia.cz

Gemma Artertonová s Danielem Craigem ve snímku Quantum of Solace.

Článek

Sony se stará hlavně o marketing a distribuci, zatímco MGM dojednává prodej do televizí po celém světě. Film je součástí rozsáhlejší dohody o spolupráci, kterou firmy uzavřely, uvedl server Hollywood Reporter. Pracují společně i na nové bondovce, která má spatřit světlo světa v listopadu 2012.

A právě představitel Jamese Bonda, Daniel Craig, dostal v novince hlavní roli. Adaptace, kterou režíruje Daniel Fincher, půjde do kin okolo Vánoc.

Už před premiérou se ale objevují kritické ohlasy. Očekává se, že Hollywood zkazí kouzlo evropského originálu, jak se stalo už mnohokrát předtím.

Nezničte mi pěkné vzpomínky

"Tohle nechápu. Viděl jsem vynikající švédskou trilogii... Proč se Hollywood snaží pokazit mi pěkné vzpomínky na švédský film?" ptá se jeden ze čtenářů serveru Hollywood Reporter.

Podle knih Stiega Larssona už byly natočeny filmy Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda. Šlo ale o švédské snímky, zatímco teď se do natáčení pouští velkorozpočtový Hollywood.

Larsson prý psal své thrillery zásadně v noci, žil velmi nezdravě a příliš kouřil, což se mu vymstilo. Jako novinář dbal na absolutní věrohodnost a jeho přípravy k románu byly důkladné. Psát začal v roce 1997. Nakladatele kontaktoval až v létě roku 2003. Smlouvu podepsal s nakladatelstvím Nordstedts. Knihy se staly mezinárodními bestsellery, jenže těsně předtím, v roce 2004, Larsson zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám