Hlavní obsah

Zpěvačka Sade v sobotu představí hity i novinky

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nigérii narozená britská zpěvačka Sade vystoupí v sobotu 14. května poprvé v pražské O2 Areně. Svým zdejším fanouškům rozdá nejenom skladby z loňského studiového alba Soldier Of Love, ale rovněž všechny své písničkové milníky, které lemují její více než třicetiletou úspěšnou sólovou dráhu.

Foto: Profimedia.cz

Její vystoupení jsou navenek klidná, zpěv i hudební složka ovšem tepou živelností.

Článek

Dvaapadesátiletá Helen Folasade Adu, jak zní její civilní jméno, vydala debutovou kolekci Diamond Life v roce 1984. Už tehdy se pohybovala na hranici soulu, jazzu a r’n’b, jenže postupně se do její tvorby vkrádala větší přímočarost popu. Nikdy ovšem ne kýčovitého, to jí soulová duše skvělé zpěvačky nedovolila.

Před pár dny se na trh dostalo její dvojalbum The Ultimate Collection. Jak už název prozrazuje, jsou na něm nejpovedenější skladby z jejích šesti studiových alb plus tři dosud nevydané písničky a jeden nový remix.

Novinky Still In Love With You a Love Is Found

Novinky se jmenují Still In Love With You (je to coververze skladby z repertoáru irských Thin Lizzy z roku 1974), Love Is Found a I Would Never Have Guessed. Remix k písni The Moon And The Sky pro ni namíchal slavný americký raper Jay-Z, velký obdivovatel jejích písniček.

Dvě prvně jmenované novinky má Sade i v programu současného turné. Při koncertech nabízí více než dvacet písniček, přičemž večery pravidelně zahajuje titulní skladbou z posledního studiového alba Soldier Of Love.

Její vystoupení jsou navenek klidná, zpěv i hudební složka ovšem tepou živelností. Sade činí hudbu krásnou nejenom na deskách, ale i na pódiích. Není fráze ani omyl.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské jaro s hudbou i obrazy

Několik dní před zahájením festivalu Pražské jaro (od 12. května do 4. června) jsou ještě na některé koncerty vstupenky, a to např. na Mahlerovu Symfonii...

Výběr článků

Načítám