Hlavní obsah

Sleeping Camels a jejich funky world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní skupina Sleeping Camels pokřtí v ČR album Wake up!, které vychází pod značkou Indies Scope. Nenechte si ujít jejich world music, která je neuvěřitelně funky, 21. května v Paláci Akropolis.

Článek

Sleeping Camels tvoří charismatická zpívající baskytaristka africko-belgického původu Manou Gallo, mezinárodně uznávaný vibrafonista Bernard Maseli z Polska, mistr dřevěných dechových hudebních nástrojů Amir Gwirtzman z Izraele, talentovaný perkusionista Abdoul Aziz Gob z Francie, Dániel Kardos z Maďarska a významný srbský hudebník Goran Milošević.

Jejich tvorba je průnikem afrických tradic, balkánského folklóru a moderního jazzu/funku. Vznikli na festivalu Euromed v červnu 2009. Konceptem festivalu bylo zformovat nové kapely ze 45 muzikantů z afrických, evropských a středozemních států. Sleeping Camels měli velmi málo času, ale sehráli se prý úžasně hned na první zkoušce a jsou spolu dodnes.

Jako předkapela se představí Yellow Sisters, pražská vokální skupina čítající čtyři půvabné dámy. Zazpívají a cappela písně, které se objevily na poslední desce Tubab Woman, mimochodem velmi podařené.

Reklama

Výběr článků

Načítám