Hlavní obsah

Král zpíval s Kollerem Sen, Lenka byla veselá

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavé koncerty měli možnost zhlédnout v úterý večer diváci v Praze. V zaplněném klubu Roxy se představil zpěvák a kytarista Ivan Král, který v roce 1966 odešel do Spojených států a zpět se začal vracet až v devadesátých letech.

Foto: Vít Šamánek, ČTK

Ivan Král

Článek

S doprovodnou skupinou složenou z kytaristy Jana Ponocného a rytmiky kapely Toxique ukázal, že rock’n’roll lze prezentovat civilně a jemně. V některých jeho převážně anglických písních bylo téměř až ticho, teprve po něm publikum vybuchlo v uznalý potlesk.

Král si pozval několik hostů. Zpěvák Ivan Hlas a houslista Čechomoru Karel Holas vystoupili společně a představili tři skladby. Na pódium přišel i Petr Janda z Olympiku, ovšem největší radost udělal Král fanouškům tím, že pozval Davida Kollera.

S exčlenem skupiny Lucie zazpíval svou písničku Sen, jednu z nejkrásnějších, jaké v České republice v devadesátých letech vznikly.

Lenka

V Lucerna Music Baru vystoupila poprvé u nás australská zpěvačka Lenka. Její otec je z České republiky, a tak nebylo divu, že se sympatická vokalistka naučila několik tradičních českých frází a obšťatňovala jimi publikum.

Hrála jen padesát minut, ovšem během toho času nabídla příjemné popové písničky, jejichž poznávacím znakem byly radost a štěstí. Několikrát také prokázala, že má zajímavý hlasový rozsah a příjemnou barvu hlasu.

Celkové hodnocení:

Ivan Král 80%

Lenka: 85%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám