Hlavní obsah

Slayer a Megadeth zahrají v neděli v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skoro rok po loňském festivalu Sonisphere, který nabídl v Milovicích na jednom pódiu velkou thrashovou čtyřku, tedy Metalliku, Anthrax, Slayer a Megadeth, vystoupí poslední dvě zmíněné kapely v neděli v pražské 02 Areně. Zatímco Slayer se u nás objevovali v posledních letech pravidelně a vždy potvrdili, že jsou věrní nekompromisnímu thrash/deathu, Megadeth měli dlouhou dobu pauzu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Megadeth

Článek

Slayer se sice od poloviny osmdesátých let dále vyvíjeli, ale nikdy se nezpronevěřili brutálnímu pojetí, s nímž přišli. Drží se tvrdosti, důrazu a nasazení, s nimiž zaujali už v počátcích, i když jejich hráčská technika se vylepšila.

Fanoušky nikdy nezklamali, stále se drží svého pojetí a pokaždé nabídnou dávku agresivity a tvrdosti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dalším z lákadel festivalu bylo vystoupení Slayer

Megadeth založil v půlce osmdesátých let kytarista Dave Mustaine, když ho vyhodili z Metalliky. I on od syrového thrashe v polovině devadesátých let přešel k melodičtějšímu pojetí, jako to udělala Metallica na černém albu. Pak se ale kapela nadlouho odmlčela. V Milovicích se ukázali Megadeth ve skvělé formě, přičemž se drželi pojetí, které je proslavilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám