Hlavní obsah

Vcelku dobrý country mainstream z jedné farmy v Missouri

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Ameriky přichází každý rok spousta country alb, která můžete označit za dobrá, ale po čase na ně zapomenete. Stronger Sary Evansové bude s vysokou pravděpodobností jedním z nich.

Článek

Sara Lynn Evansová vypadá v mnoha směrech jako typická americká country zpěvačka. Narodila se v roce 1971 a vyrostla v rozvětvené rodině se sedmi dětmi sídlící na venkovské farmě v Missouri. Samozřejmě že od dětství poslouchala country. Jako teenagerka se rozhodla, že už nebude jen posluchačkou, ale profesionální umělkyní a po pár letech se odstěhovala do zbožňovaného Nashvillu.

V devadesátých letech se v USA slušně prosadila. Nepochybně je tam hvězdou a dostala i několik Country Music Awards, jenže to v Evropě mnoho neznamená.

Její jedenácté album je opět tradiční country a do značné míry se jeví jako typický  kompromis vynucený velkými nashvillskými studii, kde zní: chceš být hvězdou – dělej to standardně. Žádná alternative country, žádné experimenty. Výsledek je nesmírně profesionální mainstream, nicméně pocit, že posloucháte něco výjimečného, se nedostaví.

Sara v podstatě zručně opisuje truckersko-farmářskou klasiku ve stylu Linda Ronstadt/Sheryl Crow, ale chybí tomu přesah jakýmkoliv směrem. Pro bílé Američany z venkova asi výborná muzika, pro zbytek světa ucházející.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám