Hlavní obsah

Zázrak v Praze: Rock Café po letech sporů konečně plně funguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský hudební klub Rock Café dostal po vynucené přestavbě kolaudaci. Po téměř dvou letech tak může opět pořádat koncerty. Klub nyní bude fungovat do začátku března příštího roku ve zkušebním provozu, řekla mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková.

Článek

Praha 1, která prostory vlastní, požádala o vydání kolaudačního povolení již na začátku února. Hygienik si ale vyžádal doplňující informace, stavební úřad proto rozhodl až ve středu minulý týden.

Klub musel ukončit pořádání koncertů v dubnu 2009 poté, co si obyvatelé z domu stěžovali na hluk. Radnice proto zakázala hudební produkce. Zastánci Rock Café se obávali, že jde o snahu klub zlikvidovat. Za jeho zachování proto uspořádali demonstraci, na kterou přišly stovky lidí. Vedení radnice a magistrátu poté slíbilo, že odhlučnění zaplatí. Rekonstrukce stála 20 miliónů korun. Termín jejího dokončení minulé vedení Prahy 1 několikrát odsunulo.

V době zkušebního provozu bude několikrát měřen hluk z koncertů, zda nepřekračuje povolené limity. Po roce bude provoz vyhodnocen.

Rock Café bylo v minulosti již jednou odhlučněno, práce tehdy stály asi pět miliónů korun. Hlučnost klubu ale nesnížily, podle kritiků naopak situaci ještě zhoršily. Odstranění starého odhlučnění stálo další dva milióny.

Reklama

Související témata:

Související články

Klub Rock Café by mohl otevřít v říjnu

Ani rok od termínu, kdy se měl po odhlučňovacích pracích otevřít hudební klub Rock Café na pražské Národní třídě, není oprava hotova. Radnice Prahy 1 ale...

Výběr článků

Načítám