Hlavní obsah

Veteráni punku UK Subs se vracejí s novým albem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Anglická punková legenda UK Subs vystoupí ve čtvrtek v Praze v Lucerna Music baru. V hlavním městě Česka vystupuje touto dobou každoročně, letos je však parta okolo Charlieho Harpera na turné k nové desce Work In Progress. Skupina ji natočila opět v pozměněném složení.

Článek

UK Subs se na punkové scéně pohybují už neuvěřitelných 34 let, Harper je navíc jedním z nestorů punku, protože začínal s rhythm and blues už v šedesátých letech.

UK Subs po celou kariéru provázejí neustálé změny v obsazení. V poslední dekádě se složení skupiny ustálilo, když se vrátil kytarista Nicky Garratt, který právě koncem sedmdesátých let přivedl UK Subs k punku. Nyní ale na kytaru hraje Jet, za bicími však stále sedí Jamie Oliver a basu drží Alvin Gibbs.

UK Subs pravidelně vystupují s Vibrators, v nichž stále působí dva původní členové, kytarista Knox a bubeník Eddie. Na konci dekády se ale musela kapela obejít bez Knoxe, který byl nemocný, do Vibrators se vrátil až koncem roku 2009 a skupina opět začala vystupovat v tradičním tříčlenném složení, kde hlavní dvojici doplňuje baskytarista Pete. V témže roce vydala skupina desku Under The Radar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám