Hlavní obsah

Duo Gabin: Naše inspirace jsou emoce, chutě a zvuky života

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba italského dua Gabin, které založili DJ Filippo Clary a jazzový baskytarista Max Bottini, je mixem několika stylů, nabitá sluncem a nostalgií. Sami muzikanti ji označují jako „new soul“. V pražském Paláci Akropolis ve čtvrtek představí svou novou desku Third and Double, na koncertě chybět nebude ani jejich dvorní zpěvačka Mia Cooperová.

Článek

Jak vznikla vaše spolupráce? Pamatujete si ještě své první setkání?

Myslím si, že jsme se potkali ve studiu, když jsme oba pracovali jako producenti. Sdíleli jsme nahrávací studio asi osm let, a když jsme je opouštěli, pustili jsme se společně do něčeho nového. A další kapitoly knihy se právě píšou…

Už váš první singl Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap zaznamenal značný úspěch. Čekali jste to?

Ani náhodou, nebyli jsme si jisti, jestli Gabin je hodnotný projekt, jestli to má vůbec cenu. Začali jsme jen tak pro zábavu, ale rychle z toho vzniklo něco víc.

V Praze budete prezentovat nové album. Jak byste je charakterizovali?

Je to stoprocentní Gabin, možná mnohem víc než předešlé desky. Rozhodli jsme se jít osobitější cestou, udělat si více prostoru, který jsme potřebovali. Third and Double vychází z podstaty naší hudby, z toho, jak přemýšlíme. Naše inspirace jsou emoce, chutě a zvky života. Z posledního alba máme velmi silný pocit, že jsme se dostali mnohem hlouběji, snažili jsme se intenzivněji vyjádřit své pocity.

Ke spolupráci jste si vybrali Chrise Cornella ze Soundgarden, na minulé desce Mr. Freedom zase skvělou jazzovou zpěvačku Dee Dee Bridgewater. Bylo těžké je získat?

S Dee Dee a Chrisem se všechno sešlo tak nějak přirozeně a upřímně řečeno, byli jsme velmi překvapeni, že to vyšlo. Napsali jsme Chrisovu manažerovi, aniž bychom to předem řešili s nahrávací společností, jestli by neměli zájem. A on nám obratem odpověděl, že mají, že Chrise naše muzika chytila, protože mluví sama za sebe. Zkrátka život je někdy nádherný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám