Hlavní obsah

Cenu kritiky za mladou malbu získal třicetiletý Adam Štech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenu kritiky za mladou malbu letos získal třicetiletý Adam Štech, absolvent Akademie výtvarných umění (AVU). Porota mezi deseti finalisty ocenila také studenta AVU Marka Číhala a studenta malby na Ostravské univerzitě Josefa Mladějovského.

Článek

Práce finalistů soutěže budou od tohoto čtvrtka do 27. února vystavené v pražském paláci Adria. Cena se neudílí pouze za vybrané vystavené obrazy, přihlíží se k celému kontextu tvorby mladých umělců.

Štech i Číhal byli mezi finalisty i v loňském roce. Prvenství tehdy získal Vladimír Houdek (ročník 1984), také z pražské AVU. Cena kritiky se udílí malířům a malířkám do třiceti let věku. V porotě letos zasedli Jiří Kovanda, Edith Jeřábková, Jan Skřivánek, Lubomír Typlt a Petr Vaňous.

Mladí výtvarní umělci mají v Česku možnost bodovat v několika prestižních soutěžích, například o Cenu Jindřicha Chalupeckého nebo o Cenu NG 333. Cena kritiky je ojedinělá tím, že se zaměřuje pouze na malbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám