Hlavní obsah

Nominace na ceny NME ovládli Foals

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská indierocková skupina Foals získala pět nominací na prestižní ceny hudebního magazínu NME Awards 2011.

Článek

Nominace byly zveřejněny v pondělí večer a vyplývá z nich, že pětičlenná kapela z Oxfordu může vyhrát v kategoriích nejlepší britská kapela, nejlepší album (Total Life Forever), nejlepší skladba (Spanish Sahara), nejlépe vystupující skupina a nejlepší obal alba.

Pět nominací mají rovněž američtí My Chemical Romance. Se svou čtvrtou studiovou deskou Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys jsou nominováni na nejlepší album, stejně tak ale i na nejhorší album roku. Mohou se navíc stát nejlepší mezinárodní kapelou, vyhrát může jejich videoklip k písničce Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na) a také obal jejich loňské desky.

V prestižní bitvě o nejlepší britskou skupinu se s Foals utkají ještě Arctic Monkeys, Muse, Kasabian a Biffy Clyro. Tři posledně jmenované kapely se loni představily na svých koncertech i v Česku.

Cenu za nejlepší skladbu si kromě Foals mohou odnést ještě Cee Lo Green (Fuck You), Gorillaz (Stylo), Janelle Monáe s Big Boiom (Tightrope) či kapela Mark Ronson & The Business Intl ( Bang Bang Bang).

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíce Andělů mohou získat Nightwork

Skupina Nightwork si z pondělní nominační tiskové konference odnesla nejvíce nadějí na získání výročních hudebních cen Anděl. Nominována je ve čtyřech...

Výběr článků

Načítám