Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Hudbu složil, slova napsal nebo Příběhy obyčejného šílenství

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud o víkendu zapnete televizi ve správnou chvíli, určitě se zasmějete. Komedie Hudbu složil, slova napsal nebo Příběhy obyčejného šílenství patří k nadprůměru a také film O rodičích a dětech, byť není klasickou komedií, nabízí spoustu trapných situací a třeskutých dialogů.

Článek

Hudbu složil, slova napsal

Americká komedie s Hughem Grantem a Drew Barrymoreovou je plná jedovatých narážek na naleštěnou bídu světa popu. Grant se jako bývalý člen úchylné popové skupiny z osmdesátých let marně škrábe zpět nahoru, chodí na něj už jen pár zestárlých fanynek a musí vystupovat na poutích, aby se uživil.

Pak dostane výhodnou nabídku, musí napsat velký komerční hit pro mladou zpěvačku, jenže sám to nezvládá. Pomoci by mohla dívka jménem Sophie, která mu zalévá kytky...

So 20:00 - Nova

O rodičích a dětech

Režisér Vladimír Michálek zfilmoval knížku Emila Hakla O rodičích a dětech v roce 2007. Vznikla intimní tragikomedie o procházkách otce a syna po Praze, při nichž se odhaluje rodinná minulost, skrytá tajemství, křivdy a spory. A syn najednou zjistí, že má dítě, o kterém léta nevěděl.

Hrají D. Novotný, J. Somr, M. Kroftová, Z. Stivínová, I. Gogálová, J. Lábus, L. Vlasáková a další.

Ne 20:00 Nova Cinema

Příběhy obyčejného šílenství

Zelenkovy Příběhy obyčejného šílenství pojednávají humornou formou o smutných věcech. Třeba o tom, že všem "normálním" může občas trochu "hrábnout".

Petrovi se hroutí práce i osobní život. Marně dolézá za bývalou partnerkou, která ho odmítá, a práce ve skladu na letišti také není žádný zázrak. Kromě toho mu dávají zabrat praštění rodiče. Matka neustále peskuje zakřiknutého tatínka, dojemného trumberu, jenž se kdysi živil namlouváním komunistických týdeníků. Ve filmu výtečně hrají Ivan Trojan, Zuzana Šulajová nebo Miroslav Krobot.

Pá 22:00 Nova

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám