Hlavní obsah

Protektor jde do kin v Americe, Thajsku či Vietnamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další úspěchy si připisuje mimořádně podařený film Protektor z dílny režiséra Marka Najbrta. Po mnoha cenách, které dostal doma i ve světě, půjde do distribuce v Americe a v Asii.

Článek

Neokázalé válečné drama z roku 2009 získalo šest Českých lvů. Následně si snímek vydobyl respekt ve světě, získal další ceny na festivalech v USA, Polsku a Maďarsku.

Momentálně míří do kin v USA a v Asii včetně Bruneje, Indonésie, Malajsie, Filipín, Singapuru, Thajska, Vietnamu, Laosu, Barmy a Kambodžy.

"O prodej do těchto pro nás možná trochu exotických destinací, stejně jako do států bývalé Jugoslávie a Turecka, se postarala společnost High Point Films. Tahle renomovaná britská společnost má náš film ve svém portfoliu, jako jeden z mála tuzemských snímků,“ upřesňuje producent Milan Kuchynka.

„V Severní Americe bude Protektor uváděn začátkem léta společností Movement, která tam v minulosti distribuovala filmy Bohdana Slámy Štěstí a Venkovský učitel.“

Reklama

Související témata:

Související články

Českého lva ovládl film Protektor

Ve velkém sále pražské Lucerny proběhlo v sobotu slavnostní předávání prestižních filmových cen Český lev. Nejvíce (šest) jich posbíral Protektor Marka...

Výběr článků

Načítám