Hlavní obsah

Sestra bubeníka Led Zeppelin zazpívá blues v Praze, Brně a Hradci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Deborah Bonhamová sice žije ve stínu svého slavnějšího zesnulého bratra Johna Bonhama z Led Zeppelin, to ale neznamená, že nedělá dobrou muziku. Pod blues-rockovým praporem vyrazila na tři koncerty do ČR (28.1. Brno, Semilasso, 29.1. Praha, KC Vltavská a 30.1. Hradec Králové, kongresové centrum Aldis).

Článek

Ačkoliv je Bonhamová Angličanka, zní jako typická americká písničkářka, která si v sobě nese dědictví lidových zpěváků blues a country v kombinaci s klasickým rockem 60. - 70. let. Zejména příznivci zpěvaček, jako jsou Nikka Costa, Janis Joplin nebo Sheryl Crow by si určitě měli Bonhamovou zaznamenat do svých koncertních diářů.

V roce 2009 u nás zpívala na festivalu Řípfest, zatím však zůstává českému publiku poměrně neznámá. V příštím roce vystoupí s kapelou ve třech českých a moravských městech (v Hradci Králové s hostující Věrou Špinarovou a na celém turné s Hudbou Praha).

Bonhamová se narodila v roce 1962 v anglickém Redditchi. Vzhledem ke svému věku Led Zeppelin vnímala pouze jako dítě a vlastní hudbu začala dělat až v osmdesátých letech s bratrovým synem Jasonem, který mimo jiné bubnoval s Plantem a Pagem během jejich krátkého comebacku, a jinak se podílí na řadě dalších projektů.

První smlouvu získala Bonhamová v roce 1985, kdy vydala docela oceňované album For You and the Moon. Jinak vystupovala po boku Van Halen, Foreigner, Ozzy Osbourna nebo Nazareth.

Lístky se prodávají v síti Ticketart nebo na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám