Hlavní obsah

Bubeníci z Black Sabbath a Guns N' Roses uctí koncerty Bonhama

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steven Adler a Vinny Appice, známí ze skupin Guns N' Roses a Black Sabbath, či Brian Tichy z Whitesnake se rozhodli uspořádat koncerty k poctě geniálního bubeníka Johna Bonhama (Led Zeppelin), od jehož smrti letos uplynulo třicet let.

Článek

Koncerty se pod názvem Bonzo: The Groove Remains The Same budou konat 12. ledna v Key Clubu v Hollywoodu a 13. ledna v Galaxy Theatre v Anaheimu. Všechno zorganizoval Bonhamův velký fanoušek Brian Tichy z kdysi slavné skupiny Whitesnake, která se právě pokouší o comeback a v roce 2011 má zahrát v Praze.

Akcí se má zúčastnit úctyhodný počet vynikajících muzikantů, např. Chad Smith z Red Hot Chilli Peppers, Xavier Muriel z rockové skupiny Buckcherry, zpěvák Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave), John Tempesta (White Zombie, The Cult, Testament) nebo Simon Wright (v osmdesátých letech bubnoval s AC/DC).

Slavný John Henry Bonham se narodil v Anglii roku 1948 a zemřel v roce 1980. Je kritikou považován za jednoho z nejlepších bubeníků v celé hudební historii.

Začátkem šesté dekády se protloukal s různými anglickými skupinami jako Terry Webb and the Spiders, The Senators a konečně Crawling King Snakes, kde se setkal s budoucím zpěvákem Led Zeppelin Robertem Plantem. Hudebně si spolu výborně rozuměli a Plant ho poté vzal i do skupiny Band of Joy, která měla velmi krátký život. Jejich příštím projektem se stala skupina Led Zeppelin, která radikálně změnila rockové dějiny a její členové jsou dodnes marně přemlouváni k dalším comebackům.

Reklama

Výběr článků

Načítám