Hlavní obsah

Jiří Vejdělek dává mužům naději v nově připravovaném filmu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Ženách v pokušení, které jsou divácky nejúspěšnějším filmem tohoto roku, se scenárista a režisér Jiří Vejdělek vydává do světa opačného pohlaví. Začíná natáčet komedii Muži v naději s Jiřím Macháčkem a Bolkem Polívkou v hlavních rolích.

Článek

A protože v mužském světě ženy nesmějí chybět, uvidíme také Simonu Stašovou, Petru Hřebíčkovou a Evu Kerekésovou.

„Zjednodušeně řečeno, Muži v naději pojednávají o nevěře a jejím blahodárném vlivu na manželství a veškeré ostatní milostné vztahy,“ tvrdí autor, který napsal pro Jiřího Macháčka postavu korektního, slušného a poněkud nudného Ondřeje, který teprve vlivem svého tchána (v podání Bolka Polívky) začne ochutnávat slasti i maléry záletností.

„Málokdy myslím předem na herecké obsazení, abych pak nebyl zklamaný, kdyby to nevyšlo,“ řekl na pondělním představení projetu Vejdělek a dodal, že Jiří Macháček byl výjimka.

„Myslel jsem na něj od začátku a byl jsem rád, že nabídku přijal a dokonce měl na natáčení čas,“ doplnil úspěšný český filmař.

I když název odkazuje k Ženám v pokušení, rozhodně nejde o pokračování, i Jiří Macháček hraje docela jinou postavu než minule.

„Ty filmy ani postavy nemají vůbec nic společného kromě žánru komedie,“ řekl herec a dodal: „Měly by pobavit, protože to je přece to, oč vám jde, když jdete do kina na český film. Ale neměla by zase jenom pobavit, o což jde zase nám.“

Děj se bude odehrávat v Praze. „Chci ji ukázat v celé její kráse, měla by to být trošku poklona,“ míní režisér, který představí film divákům v září příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám