Hlavní obsah

Nové knihy - Patrick Taylor, Vlastimil Vondruška i Michael Palmer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knížka jako dárek? Možná pro své blízké vyberete něco z produkce tohoto týdne. Vychází humoristická kniha Patricka Taylora Doktore, teď to chce klid!, historická detektivka Vlastimila Vondrušky Apage Satanas! nebo thriller Michaela Palmera Druhý názor.

Článek

Dan Chaon: Čekat Vaše odpověď

Nový román současného amerického autora Dana Chaona se stal jedním z vrcholů literárních počinů roku 2009 a většina kritiky se shodla na tom, že jde brilantní příběh se spoustou zvratů a překvapení a magickou atmosférou všudypřítomné nejistoty, kdo je kdo a co je co.

Tři dvojice postav ve třech propletených dějových liniích v hypnotickém, aktuálním románu o identitě a současné počítačové generaci. Sám název knihy Čekat Vaše odpověď odkazuje na spamovou poštu a má navodit zvláštní, neidentifikovatelnou atmosféru celého příběhu.

Tři dvojice postav ve třech propletených dějových liniích v hypnotickém, aktuálním románu o identitě a současné počítačové generaci. Sám název knihy Čekat Vaše odpověď odkazuje na spamovou poštu a má navodit zvláštní, neidentifikovatelnou atmosféru celého příběhu.

Argo, překlad David Petrů, 328 str., váz., 328 Kč

Patrick Taylor: Doktore, teď to chce klid!

Britský spisovatel Patrick Taylor, který už okouzlil knihou Doktore, fofrem, jde o život!, navazuje na tradici Jamese Herriota.

Mladý doktor Barry Laverty začal u výstředního staršího kolegy Fingala Flahertieho O‘Reillyho pracovat jako asistent teprve před nedávnem, ale už se v Ballybucklebo cítí jako doma. Čáru přes rozpočet mu však udělá náhlá smrt pacienta. Barryho pověst velmi utrpí a naděje, že by se mohl ve vesnici usadit jako uznávaný lékař, je silně ohrožena...

Leda, Rozmluvy, překlad Věra Klásková, 512 str., váz., 269 Kč

Vlastimil Vondruška: Apage Satanas!

Historik a spisovatel detektivních příběhů ze středověku Vlastimil Vondruška se v knize Apage Satanas! vrací potřinácté k hrdinům série Hříšní lidé Království českého.

Přítelkyni Ludmily z Vartemberka trápí podivné sny. V pitoreskním reji se jí zjevuje dílna obklopená skalami a démon, který se necudně zmocňuje jejího těla. Ludmila ví, že Anna není blázen. Začne se vyptávat v okolí Bezdězu a záhy narazí na znepokojující fakt, že něco podobného zažily i jiné urozené dívky. Naštěstí se právě vrací domů její manžel Oldřich z Chlumu...

Moba, 336 str., váz., 336 str., váz., 299 Kč

Michael Palmer: Druhý názor

Michael Palmer proslul jako spisovatel napínavých lékařských thrillerů, ne jinak je tomu u knihy Druhý názor,

Dr. Thea Sperelakisová byla vinou vrozeného Aspergerova syndromu (což je forma autismu) odjakživa outsider. Pracuje v Africe v rámci programu Lékaři bez hranic. Náhle dostává zprávu, že otec Petros utrpěl těžká zranění při střetu s autem, jehož řidič z místa činu ujel. Thea se okamžitě vrací do Bostonu. Jak se postupně dozvídá podrobnosti o nehodě, je stále víc zřejmé, že šlo o záměrný pokus o vraždu....

Aktuell, překlad Petra Klůfová, 256 str., váz., 299 Kč

Mijuki Mijabe: Šepot

Japonka Mijuki Mijabe je zkušenou prozaičkou, kromě detektivních příběhů píše i science fiction, historické romány či literaturu pro mládež. Za thriller Šepot získala Japan Mystery Suspense Award.

Mamoru Kusaka vyrůstá v Tokiu v rodině své tety Joriko. Poté co jedné noci jeho strýc taxikář porazí a smrtelně zraní mladou ženu, pustí se Mamoru do pátrání po důkazech strýcovy neviny. Odhaluje příběh čtveřice přitažlivých žen, které využívaly důvěřivosti osamělých mužů, aby je nakonec - ožebračené a zničené - ponechaly jejich osudu. Nyní ale jedna po druhé umírají...

Knižní klub, překlad Anna Křivánková, 288 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám