Hlavní obsah

Ameriku pobláznil animovaný film Megamysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kreslený 3D film Megamysl z dílny studia DreamWorks byl o víkendu jedničkou amerických kin. Od páteční premiéry vydělal 47,7 miliónu dolarů (840 miliónů korun) a dopomohl tak kinům v USA a Kanadě k nejúspěšnějšímu víkendu za více než tři měsíce.

Článek

Na druhém místě za příběhem zločince smolaře, kterého namluvil Will Ferrell, se podle očekávání umístil snímek Na doraz se ziskem 33,5 miliónu dolarů (590 miliónů korun). Hlavními hrdiny této komedie od studia Warner Bros. jsou Robert Downey Jr. a Zach Galifianakis, kteří musí přežít neplánovanou společnou cestu autem.

Další víkendová novinka, snímek For Colored Girls od Tylera Perryho, se umístila na třetím místě se ziskem 20,1 miliónu dolarů (354 miliónů korun). Filmová adaptace divadelní hry Ntozake Shangeové vypráví o skupině amerických černošek, které se musejí vyrovnávat se závažnými životními problémy.

Do nejúspěšnější pětice filmů se ještě vešel akční snímek Red s Brucem Willisem, který získal 8,9 miliónu dolarů (157 miliónů korun), a nejvýdělečnější film předchozího víkendu Saw 3D, který studiu Lionsgate přinesl 8,2 miliónu dolarů (144 miliónů korun).

Celkem vydělalo prvních 12 filmů víkendového žebříčku přibližně 146 miliónů dolarů (2,57 miliardy korun), což je nejvíce od víkendu 23. až 25. července, kdy i díky velkému úspěchu snímku Počátek tržby dosáhly 155 miliónů dolarů (2,73 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám